Sådan, hvis din computer er XP?

August 4

Sådan, hvis din computer er XP?


Windows XP er den ottende udgave af den udbredte Windows-operativsystem, og en af ​​de mest populære operativsystemer i verden. Selv om mange mennesker stadig bruge XP, det er en ældre version af Windows, og er muligvis ikke kompatible med nylig udgivet software. Før du køber ny software og forsøger sin installation, er det tilrådeligt at afgøre, hvilket operativsystem computeren kører. Hvis du har problemer med kræsne som Windows-version er installeret på en computer, skal du ikke fortvivle - der er mere end én metode, der kan fås oplysninger.

Instruktioner

1 Klik på "Start" knappen.

2 Skriv "winver" i søgefeltet nederst i startmenuen, og tryk på "Enter". Dette vil åbne operativsystem oplysninger vindue. Hvis computeren kører Windows XP, vil XP logoet fremtrædende plads i toppen af ​​vinduet.

3 Klik på "Kør" i menuen Start, hvis der ikke søgefeltet nederst i menuen. Skriv "winver" ind i indtastningsfeltet og tryk på "Enter". Windows-version information skal vises.

4 Naviger til Kontrolpanel, hvis du ikke er i stand til at indhente oplysninger om operativsystemet gennem winver kommandoen. I nogle versioner af Windows, kan Kontrolpanel åbnes ved at klikke på knappen og vælge "Start", "Control Panel". I andre versioner, skal brugerne vælge "Denne computer" og klik på "Control Panel".

5 Vælg "System Properties" og klik på fanen "Generelt". Windows-version information bør opføres i toppen af ​​skærmen.

6 Udfør en kommando til at vise Windows-version information, hvis computeren har et tekst-display. Skriv enten "ver", "winver" eller "uname" på kommandolinjen og tryk enter. Drift informationssystem skal vises umiddelbart efter afvikle kommandoen.

7 Genstart computeren, hvis du stadig ikke kan afgøre, om computeren kører Windows XP. Se skærmen som computeren genstarter - operativsystem oplysninger normalt blinker hen over skærmen på et tidspunkt, mens systemet starter op.

TIPS

  • Hvis Microsoft-logoet ikke er synlig overalt på skrivebordet, er det sandsynligt, at computeren kører et andet program end Windows operativsystem.

relaterede artikler