Hvad er forskellen mellem en GIF-fil og en JPG-fil?

September 30

JPG og GIF billedfiler bruges ofte på nettet. Disse billeder er skabt i programmer som Adobe Illustrator eller Fireworks, og Microsoft Paint. Men hvad er forskellen mellem en GIF-fil og en JPG-fil? Og hvordan kan du beslutte, hvilke at bruge?

farver

GIF-fil billederne understøtter 256 farver. JPG fil billeder understøtter 16,7 millioner farver. Hvis du går uden for de 256 farver, der understøttes af GIF, vil du få en farve, der ligner, men ikke det samme, som den farve, du hensigten.

Compression

GIF-fil billederne ikke mister kvalitet, når komprimeret. JPG-fil billederne gøre miste nogle kvalitet, når de er komprimeret.

Animation

GIF-fil billederne understøtter animeret grafik; JPG-fil billederne ikke.

Gennemsigtighed

GIF-fil billederne tillade en farve, der skal indstilles som gennemsigtig. JPG-fil billederne understøtter ikke gennemsigtighed.

Hvordan vælger

GIF-fil billederne fungerer bedst for billeder, der består af store blokke af ensfarvet (inden for den 256 farvepalet) eller simple line billeder. JPG-fil billeder er typisk bedst til fotografier og kunstværker, på grund af kompleksiteten af ​​farver, der er involveret.


relaterede artikler