Åbning porte i Netgear

December 29

Porte kan en computer til at udføre mere end en enkelt opgave ad gangen. Computerens IP-adresse består af flere porte, og disse havne kan generelt beskrives som stier for et programmernes data. Nogle spil og programmer kræver, at bestemte porte på en computer åbnes, så softwaren kan fungere som forventet. Åbning af porte omtales som port forwarding, og sker i routeren, der forbinder computeren til internettet.

Adgang til routeren

Åbn din webbrowser, og skriv "192.168.0.1" i adressefeltet. Hit "Enter". Dette lancerer routerens tegn på skærmen. Indtast brugernavn og adgangskode til din router. Den Netgear Standard brugernavn er "admin". Adgangskoden er "password" eller "1234", afhængigt af din router model. Klik på "OK". Dette lancerer routerens kontrolpanel.

Portvideresendelse

Klik på "Port Forwarding" på menuen til venstre under Avanceret. Dette åbner skærmen Porte. Det er i denne skærm, hvor de havne, der skal åbne konfigureres i routeren.

Routere kommer prækonfigureret med de nødvendige porte til populære spil og programmer. Hvis du ønsker at åbne porte til et spil, kan det allerede være konfigureret i routeren for dig. Åbn rullelisten og derefter scanne listen for at se, om det ønskede spil er pre-konfigureret. Hvis det er, skal du vælge det, så indtast IP-adressen på den computer på netværket, hvor spillet vil blive spillet. Klik på "Tilføj" for at tilføje dette til port forwarding listen.

Porte, der skal åbnes, kan også tilsættes manuelt. Hvis dit spil eller program ikke er i drop down listen, skal du klikke på "Tilføj Brugerdefineret service" for manuelt at tilføje porte. Indtast portnumrene i "Start Port" boksen og boksen "End Port" for havneområder. Hvis det er bare en enkelt port til at åbne, indtaste nummeret i både start og slut bokse. Indtast et navn, der vil identificere den service til dig, når du ser det på port forwarding listen og klik på "Anvend" for at gemme konfigurationen. Klik på "Log af", når du er færdig med at åbne de nødvendige porte.

Forsigtighed

Hver åben port giver en "hul" gennem din firewall gør din computer, der langt mere sårbare over for trusler på internettet. Det er nødvendigt at åbne porte, for at visse spil og programmer til at fungere ordentligt, men ikke åbne flere havne end der kræves. Hvis et program kræver porte være åbne, vil brugsanvisningen indeholde specifikke havne eller havneområder. Åbn ikke mere end nødvendigt for at køre softwaren.