Hvad er den nemmeste måde at konfigurere en computer netværk derhjemme?

May 13

Hvad er den nemmeste måde at konfigurere en computer netværk derhjemme?


Opsætning af et computernetværk i dit hjem behøver ikke at være en skræmmende opgave. Fremskridt inden for trådløse netværk teknologi har gjort det nemt for selv en nybegynder at oprette et hjemmenetværk. Et trådløst netværk betyder, at du ikke behøver at gå til bekostning af at køre kabler gennem dine vægge eller købe en hub netværk eller switch. Windows giver dig endda mulighed for at opbygge et netværk uden en trådløs router. Denne type netværk kaldes en "ad hoc" netværk, og med sans for nogle sikkerhedsmæssige detaljer, du kan have et computernetværk kører i dit hjem på kort tid.

Capabilities Windows Networking

Windows indeholder for at skabe ad hoc-netværk gennem "Administrer trådløse netværk" dialoger. Du skal give netværket et navn, en sikkerhedstype, og en sikkerhed løsen. Disse er de sikkerhedsmæssige detaljer, der holder dit netværk sikkert fra nabolag aflytning og krig-chauffører, der kører rundt kvarterer søger usikrede trådløse netværk. Vær sikker på at give dit netværk en obskur navn, en sikkerhedstype (WPA2 er et godt valg), og en tilfældig løsen større end otte tegn. Optag alle disse oplysninger, præcis som indtastet, da du skal bruge passphrase til at konfigurere andre computere, der ønsker at deltage i dit netværk.

Automatisk IP-adressering

Windows-funktioner også automatisk IP adresse tildeling, baseret på, hvad det finder under netværksregistrering fase. Maskinen, der er vært ad hoc-netværket vil tildele sig selv en privat IP-adresse og andre computere, der forbinder registrerer løsning ordning og tildele sig selv egnede adresser til at tillade forbindelse. Alternativt kan du tildele statiske adresser til hver computer, der skal opholde sig på dit hjemmenetværk. For eksempel kan du tildele værtscomputeren og adresse, såsom 192.168.0.1 med en undernetmasken 255.255.255.0, og give de andre computere adresser, der ender med 0,2, 0,3 og så videre.

Workgroup Name

Microsoft-netværk bruger en arbejdsgruppe navn, som computere på netværket kan tilhøre. Standarden for nyere versioner af Windows er "MSHOME", men det kan konfigureres. Hvis du ønsker at ændre arbejdsgruppenavnet til noget mere genkendeligt du kan gøre dette ved at klikke på knappen Start, og derefter højreklikke på Computer linket og klikke på fanen Egenskaber. Rul ned indtil du finder indstillingerne computernavn, domæne og arbejdsgruppe og klik på "Skift indstillinger". Her kan du ændre computerens navn og arbejdsgruppe. Hver computer på netværket skal have samme arbejdsgruppenavn for at kunne dele filer og printere.

Deling af filer og printere

Windows giver dig mulighed for at dele filer og printere på tværs af netværket gennem Netværks- og delingscenter dialoger samt dialogboksen Egenskaber for individuelle filer. Du kan oprette filer, der skal deles kun med et kodeord, eller give dem mulighed for at blive delt med alle på netværket til læsning eller læsning og skrivning. Der bør udvises forsigtighed, når dele filer, dog, og det er aldrig en god ide at dele roden af ​​et drev, f.eks "C:" drev. Dette giver adgang til alle mapper og filer på dette drev. Vær selektiv, når de deler filer og mapper. Deling printere sker gennem til printeregenskaberne link efter at højreklikke på den printer, du vil dele.


relaterede artikler