Hvordan virker en Laser Mouse arbejde?

November 19

Hvordan virker en Laser Mouse arbejde?

En kort historie

I 2004 Logitech MX 1000 blev den første bredt tilgængelige computer mus, der brugte laserlys til at styre bevægelsen af ​​en skærmens pointer. Selvom begrebet en indretning til styring af en computer blev indført i 1964, har computermus ikke komme ind i offentlige bevidsthed indtil indførelsen af ​​Apple Macintosh i 1984.

Laser Marks tredje generation Mouse Technology

Laserteknologi markerer den tredje generation af computermus teknologi. Den første mus, der blev indført i 1972, var mekanisk, ved hjælp af en bold, der rullede tværs plane overflader. De brugte det rullende bolden til at registrere hastighed og bevægelse, og oplysninger blev derefter afspejles i, hvor og hvor hurtigt computerens markøren flyttes.

Men på grund af sin mekaniske karakter, musen forudsat, upræcise oplysninger som glatte gummibold indsamlede ridser og metal ruller indsamlede støv.

Omkring 1980, den første række af optiske mus dukkede, der erstatter den mekaniske forfader. Den optiske mus bruger en lysdiode til at påvise ændringer i bevægelse ved at scanne en overflade mere end 1.000 18-by-18 pixel-wide billeder per sekund.

Inde i Laser Mouse

En vigtig faktor differentiere computermus er deres opløsning. For eksempel, mens en optisk mus tilbyder en opløsning på 800 dpi (DPI), der erstatter den LED med en laser øger DPI til omkring 2.000. Den øgede opløsning oversætter til større præcision.

Sammen med øget opløsning, er laser mus også noteret for power-bevarelse funktioner, herunder trådløs betjening. Snarere end at producere en kontinuerlig lysstråle, laser mus iagttage en standby eller dvaletilstand, hvor lyset dæmpes, når den ikke er i brug, og vende tilbage til fuld styrke, når de flyttes.

Laser mus også fjerne behovet for en musemåtte. Mens optisk LED mus brug single-farvede musemåtter til at undgå forveksling af bevægelsesdetektering, kan laser mus fungere med eller uden en musemåtte.

Faktorer i valget af Laser eller optisk mus

bør overvejes en række faktorer, når det besluttes, om at købe en optisk eller laser mus. Disse faktorer omfatter pris, brugsmønstre og specielle applikationer.

Selv om de fleste nye computere købt inkluderer en optisk mus, vil en laser mus koste mere i gennemsnit. Hvis du er budget-minded eller er tilfreds med din optiske mus, kan ikke være nødvendigt med en laser-baserede mus.

Hvordan og hvor du bruger din computer kan også afgøre, om du vælger en laser mus. Hvis du er mobil eller kræver musen altid at være aktiv, såsom i et kontor indstilling, kan du foretrækker en LED mus.

Men der er tilfælde, hvor en laser mus er ideel. Hvis du har brug præcision, såsom at arbejde med arkitektur tegninger, eller er grafiker, kan den højere DPI af en laser mus blive foretrukket frem for en LED optisk alternativ. Gamers, der kræver både hastighed og nøjagtighed, er i stigende grad fans af laser computermus.


relaterede artikler