Forskellene mellem DC-motorer & Stepper Motors

September 23

Forskellene mellem DC-motorer & Stepper Motors


DC motor og stepmotor både opererer elektromagnetisk, men deres konstruktion og anvendelser er forskellige. Med stepper, kan mængden af ​​akslens rotation styres af en mikrocontroller eller en driver chip. Dette giver mulighed for præcise bevægelser, men det ofrer roterende styrke, eller moment. DC motor er i stand til større drejningsmoment, men kontrol ofres fordi akslen spins kontinuerligt. Den resterende del af drejningsmoment og kontrol ofte bestemmer hvilken motor vil blive anvendt i et kredsløb.

DC Motor Construction

En DC-motor indeholder en roterende aksel, som er forbundet til en rotor. Der er spoler af tråd fastgjort til rotoren, der fungerer som elektromagneter. Stationære magneter, kaldet statorer, er fastgjort til den ydre, metalhus af motoren. Motoren indeholder også to terminaler, kaldet børster, som opretter forbindelse til DC strømforsyning. Børsterne komme i kontakt med dele af rotoren og levere strøm til at holde motoren kørende.

Stepmotor Construction

I en vis forstand en stepmotor er det modsatte konstruktion af en DC-motor. En stepmotor består af en roterende aksel, der er forbundet til en permanent magnetisk disk. Det kaldes permanent fordi det forbliver magnetiseret uden elektricitet. Skiven og akslen er omgivet af to eller flere stationære spoler. Statoren er en

omgivende foringsrør, der forbliver stationær og er en del af motorhuset. Statoren er fastgjort til motorens hus og når de modtager strøm fra DC strømkilde, akslen roterer.

DC Motor Operation

Når strøm sluttes til børsterne, er rotoren spoler aktiveres. Spolerne blive magnetisk tiltrukket og frastødt fra det magnetiske stator. Dette får akslen til at spinde. DC-motor adskiller i drift fra stepmotoren fordi rotationen af ​​akslen er kontinuert og hastigheden afhænger af niveauet af strøm. Jo større strøm, jo ​​hurtigere akslen spins og jo større moment.

Stepper Motor Operation

En digital puls, eller gentagne 5V-til-0V vekslinger, anvendes til at drive en stepmotor. Når statoren modtager strøm, er spolerne magnetiseret og de er tiltrukket / frastødt fra de magnetiske poler på disken. Dette får akslen til at rotere fra et par grader til 360 grader. Faktisk kan akslen roteres kontinuerligt, som i en DC-motor. Hvor langt akslen roterer, afhænger af hvor mange digitale impulser sendes til statorspolerne. Akslen kan drejes med præcision, så længe der ikke er nogen digitale fejl eller ubesvarede impulser.


relaterede artikler