GIGABYTE BIOS Problemer

July 4

Uden den grundlæggende input / output system, et GIGABYTE bundkort er omtrent lige så nyttig som en brevpresser. BIOS bekræfter ved opstart, at væsentlige hardwareenheder er funktionelle; initialiserer disse enheder og konfigurerer deres indstillinger; er ansvarlig for at indlede opstartsprocessen; og efter alt er sagt og gjort, gør det muligt for OS at tale med føreren programmer, der sender opgaven instruktioner til tilsluttet hardware. Adressering BIOS-relaterede problemer er forpligtet til at genoprette et GIGABYTE bundkort til orden.

Basics

På GIGABYTE bundkort er en flash, eller skrivebeskyttet, memory chip, der indeholder BIOS-software. En flash ROM er en ikke-flygtig lagerenhed, hvilket betyder, at selvom computeren er slukket, vil enheden ikke miste data gemt på det. BIOS er kombineret med en søster komponent, kaldet komplementær metal-oxid halvleder. CMOS tider ligger på den samme chip som BIOS, og bevarer hardware parametre er konfigureret i BIOS.

Konfiguration

GIGABYTEs bundkort er udstyret med et installationsprogram, kaldet BIOS Setup Utility, som du kan bruge til at ændre indstillingerne hardware. Nogle ændringer kan imidlertid have en negativ indflydelse på computerens ydeevne. F.eks overclocking eller overvolting centralenheden, mens det undertiden kan forbedre ydeevnen, kan også gøre bundkortet ustabil. For at vende tilbage hardware til standardtilstanden, tænde for pc'en, og tryk på "Del" på boot-skærmen for at gå til BIOS Setup Utility. Kig efter indstillingen Fail-Safe Defaults. Tryk den tilhørende tast for at gendanne de oprindelige indstillinger.

Batteri

Et lithium, møntcellebatteriets bruges til at konfigurere indstillingerne for dato og klokkeslæt i BIOS. Batterier tendens til at vare omkring et årti, så det er usædvanligt for den komponent, til at forårsage bundkort fejl, men i sjældne tilfælde kan forekomme. Hvis batteriet svigter, kan meddelelser som BIOS Checksum Fejl eller CMOS Checksum Error vises på skærmen, når du tænder pc'en. Selvom computeren stadig skal fungere, skal du indtaste dato og klokkeslæt, når du tænder pc'en. Du kan udskifte batteriet med en identisk model til at løse problemet.

korrupte BIOS

GIGABYTE giver regelmæssigt opdateringer til BIOS. BIOS ligner et operativsystem i at første udgaver nogle gange indeholde fejl, der forårsager fejl opstår. Opdatering af BIOS er ikke anbefales, da det kan "mursten", eller skade, bundkortet hvis det ikke gøres korrekt. Ikke desto mindre, hvis alle andre metoder til fejlfinding har undladt at løse problemet, kan opgradere BIOS kan være lige den ting. Afhængigt af dit bundkort, kan du enten bruge Q-Flash eller @BIOS at opgradere BIOS-software. Q-Flash er tilgængelig fra BIOS Setup Utility, mens @BIOS udfører opgraderingen fra Windows OS. Du kan få adgang @BIOS på GIGABYTEs hjemmeside.


relaterede artikler