Måder at fjerne trojanske heste fra din computer

May 13

Trojanske programmer er ondsindede stykker kode, der tillader en hacker at tage kontrol over din computer. Trojanere kan kommer pakket med godartet udseende software eller spredes gennem en computervirus, ifølge Tech FAQ. I de fleste situationer kan du fjerne en trojansk program ved hjælp af en anti-virus nytte, men der er andre taktikker for at bekæmpe disse farlige programmer.

Anti-virus program

De fleste operativsystemer kommer med anti-virus software. Du kan også finde gratis spyware-fjernelsesværktøjer på internettet. Problemet med anti-virus software er, at det kun registrerer trojanske virus programmer, hvis softwareleverandøren har en definition fil til en kendt Trojan. Du kan også downloade programmer specielt designet til at jage trojanske heste.

Systemgendannelse

System gendannelse kan hjælpe med at fjerne en Trojan, fordi værktøjet returnerer computere til en tidligere tilstand. Hvis du ved, hvornår din computer blev inficeret med en trojansk kan du blot vende tilbage til en tilstand, før den tid. Placeringen af ​​Systemgendannelse afhænger af din version af Windows, men du kan som regel finde det ved at gå til "Start", "Tilbehør" og derefter "Systemværktøjer".

Manual Removal

Hvis du har mistanke om eksisterer en trojansk på dit system, bør du tjekke filnavnet på en søgemaskine eller sikkerhed website. Hvis du har mistanke om filen er en trojansk, henter Microsoft Autoruns at sikre, at du sletter den korrekte fil - Autoruns viser dig, hvilke programmer er verificerede af Microsoft. Trojanere og anden skadelig software har ofte navne ligner filer på Microsoft-operativsystemer. Sørg for at genstarte computeren og køre det i fejlsikret tilstand, så den trojanske er midlertidigt deaktiveret. I Autoruns vil du have mulighed for at slette den begynder indskrive fil til den trojanske. Efter at slette trojanske registreringsdatabasen filer i Autoruns, slette filen på systemet ved at søge efter det i Windows Stifinder.

Reformater Disk

Hvis du finder en virkelig hårdføre Trojan du måske overveje at omformatere din harddisk - sletning alle de oplysninger om det. Den nemmeste måde at slette en harddisk er at indtaste "C> format" i en DOS-kommandoprompten. Sørg for at sikkerhedskopiere vigtige filer, før du omformatere drevet. Du vil også nødt til at geninstallere operativsystemet.


relaterede artikler