Hvad er forskellen mellem en EPS & AI-fil?

October 28

Hvad er forskellen mellem en EPS & AI-fil?


Adobe Systems 'Creative Suite-programmer, herunder Adobe Illustrator, gemme filer i talrige formater, der falder i to grundlæggende kategorier: indfødte filer og udvekslingsformater. Native filtyper omfatter normalt en filtype, der er en forkortelse for navnet på programmet. Således når du ser et filnavn, der ender i "Ai", du kigger på Illustrator native output. Illustrator anvender ".eps" udvidelse til filer til brug i andre applikationer. Der er mere til forskellen mellem disse filtyper end blot deres filtypenavne.

AI filer

PostScript sprog danner grundlag for Adobe Illustrator s tegneværktøjer og kapaciteter. Da Illustrator modnet og fået nye funktioner, dets filformat udviklet sig til en overordnet Portable Document Format eller PDF, specifikation. Illustrator gennemsigtighed funktioner, for eksempel, ikke stammer fra den PostScript-grafik specifikation. Ligheden mellem dagens AI-filer og PDF-formatet strækker sig langt nok til at gøre det muligt at åbne en AI-fil i Acrobat Standard, Acrobat Professional eller Adobe Reader.

EPS-filer

Bortset fra de embeded font oplysninger og TIFF, JPEG eller andre billedfiler, kan du læse en Encapsulated PostScript-fil som et tekstdokument. Det er fordi EPS-filer i høj grad består af tekst, der formidler matematiske formler for tegning kurver og andre figurer. En indkapslende lag af information gør filerne kompatibel med programmer, der ellers ikke kunne importere PostScript-illustrationer. I modsætning til AI-filer, der udvider det grundlæggende PostScript format specifikation til at omfatte gennemsigtighed, EPS-filer flade disse designelementer, at rasterisering dele af dem gør dem PostScript kompatible. EPS-filer også koden nødvendigt at redigere dem i Illustrator.

Arbejde med Illustrator-filer

Kunstnere skaber logoer, tekniske tegninger, kreative illustrationer og endda næsten fotorealistisk kunst i Adobe Illustrator. Dens fil-format understøttelse fremmer en arbejdsgang, der bruger programmets oprindelige format til at gemme arbejder filer og et udvekslingsformat som EPS til at gemme dokumenter til optagelse i andre programmer, herunder sidelayoutprogrammer. Arbejde filer kan eksperimenter, delvist afslutter arbejde, alternative versioner for at støtte flersprogede projekter eller forskellige farver og grafik, der omfatter levende type. Opsætning af interchange filer betyder at tage hensyn til, hvad den næste bruger i en kæde af projekt-produktionsanlæg begivenheder vil gøre med et stykke kunst og begrænse dokument ressourcer til at opfylde disse behov.

Creative Suite Overvejelser

Med visse undtagelser baseret på specifikke elementer af fil-indhold, kan Adobes Creative Suite-programmer læse hinandens oprindelige filformater. Det betyder, at en Adobe InDesign layout fil kan acceptere en indfødt Adobe Illustrator AI-fil som en del af en side design, hvilket frigør en kunstner til at sende indfødte filer til kolleger og samarbejdspartnere. Artwork bestemt til brug i andre programmer kan kræve brug af EPS-format for at sikre kompatibilitet import.


relaterede artikler