Hvordan kan jeg vide, hvis jeg har en trojansk orm eller Keylogger?

May 30

Hvordan kan jeg vide, hvis jeg har en trojansk orm eller Keylogger?


Trojanske vira og keyloggers er to typer af ondsindede programmer, der kan skade din computer eller stjæle dine personlige data, mens aktiv. En trojansk virus skjuler sig selv som en applikation og derefter begynder at blande sig med dine systemfiler, og en keylogger registrerer tastetryk, du foretager, og sender det ud til skaberen af ​​den keylogger, der giver dem adgang til passwords, kreditkortnumre og mere. Begge kan opdages og fjernes med lille indsats, men kan kræve programmer, du ikke har på din computer.

Instruktioner

1 Hent og installer en anti-virus og anti-spyware program, hvis du ikke har enten allerede. Der er mange gratis muligheder, såsom Avira AntiVir og AVG for antivirusprogrammer, og Spybot S & D og Ad-Aware for anti-spyware-programmer.

2 Tjek dine anti-virus og anti-spyware-programmer for opdateringer. Dette kan omfatte opdateringer til de programmer, selv, men også virus definitioner. Det er vigtigt at holde dine programmer opdateret for at sikre, du har den seneste liste over virus og spyware til dine programmer til at scanne.

3 Kør en komplet systemscanning i begge programmer (helst separat). Dette kan tage lidt tid, men resultatet af scanningen vil vise dig, hvis du har nogen inficerede filer eller ondsindede programmer på dit system. Karantæne og / eller slette alle spor af virus eller spyware du finder.

4 Kig gennem listen over programmer for at se, om der er nogen programmer, der, du ikke har installeret. Også kigge gennem listen over aktuelt kørende programmer og processer i Task Manager. Åbn Jobliste ved at højreklikke på menuen Start og derefter klikke på "Task Manager" og "Processer". Hvis du ser en proces du har mistanke om er en keylogger, skriv navnet i en søgemaskine. Hvis det registrerer som en keylogger, straks afslutte processen, derefter slette keylogger program.

5 Skift alle dine adgangskoder på din computer og på alle dine online-konti, herunder sociale netværk, bankkonti og andre personlige hjemmesider. Hvis du mener, du kan være blevet inficeret med en virus eller keylogger i en længere periode, skal du kontrollere, at der ikke har været nogen uautoriseret brug af dine konti.