Hvordan kan man se om en fil er kopibeskyttet

June 3

Hvordan kan man se, om en fil er ophavsretligt beskyttet. Ophavsret er en juridisk måde at beskytte kreative udtryk skriftligt, optagelse og video. Kopiering ophavsretligt beskyttede værker uden tilladelse fra indehaveren af ​​ophavsretten er krænkelse af ophavsretten, som er ulovligt og kan resultere i bøder. Væksten af ​​internettet har udfordret loven om ophavsret. Digitale filer hårdest ramt af ophavsret tendens til at være musik, video og software. Følg disse trin for at bestemme status af ophavsretten til en fil.

Instruktioner

1 Kig efter en meddelelse om ophavsret, der vises som et lille "c" med en cirkel omkring det, og er ledsaget af en dato. Du kan finde oplysninger om ophavsret på filer, ophavsretligt beskyttet før 1. marts 1989. På det tidspunkt, loven ændret og ikke længere påkrævet meddelelser for at identificere ophavsretligt beskyttede værker. Med digitale filer, kan meddelelser om ophavsret for let blive slettet.

2 Brug Digital File Check software på din computer. Dette gratis program, som findes på IFPI (se Resources nedenfor), kan afinstallere uønskede peer-to-peer-software plus identificere mulige ophavsretligt beskyttede digitale filer.

3 Undersøg alle delte mapper på din computer. Ethvert ophavsretligt beskyttet materiale i delte mapper er tilgængelige for andre. Flyt ophavsretligt beskyttet materiale, som du lovligt har købt til et andet område af din computer.

4 Forstå, at hjemmesider kan være ophavsretligt beskyttet så godt. Du kan ikke kopiere noget fra en hjemmeside til offentlig brug uden at få tilladelse fra indehaveren af ​​ophavsretten først. Domænenavne kan ikke være ophavsretligt beskyttet.

5 Check backup-software i din besiddelse. Softwaren er normalt ophavsretligt beskyttet. Enhver backup-software skal være fra en original version, som du lovligt ejer.

6 Antag, at musik er film og software ophavsretligt beskyttet materiale, medmindre du har beviser for det modsatte. Selv hvis du ikke vidste, du kan blive retsforfulgt for krænkelse af ophavsretten.


relaterede artikler