Stoftryk teknikker med en inkjet-printer

February 13

Stoftryk teknikker med en inkjet-printer


Moderne blækprintere kan overføre næsten ethvert design, de kan udskrive på papir til et stykke stof. Dette giver crafters at designe deres egne quiltning prints, omfatter familie fotos i scrapbøger, dyner og andre projekter, og oprette brugerdefinerede kunstværker på stof. Men ikke alle printere kan håndtere stof, og nogle kræver særlig behandling.

Valg Fabric

Printere kan kun udskrive på hvid eller lys farvet stof, fordi deres blæk er gennemsigtige. De har ingen hvidt blæk. Hvis du vælger en farvet stof i stedet for hvid, vil farven ses igennem det udskrevne billede. Vælg et stabilt, plain-vævning stof såsom musselin, tæt-vævet lærred eller quiltning bomuld. Undgå stoffer med komplekse vævninger, en tendens til at flytte, eller strikket struktur. Tynde stoffer arbejder normalt bedre end tykke dem; kontrollere den maksimale medium tykkelse i printeren manual, før arbejdet med klud. Nogle fabrikanter leverer også særlige "inkjet stof", som er blevet bundet til et ark opbakning papir og behandlet med kemikalier for at forbedre trykbarhed og inkfastness.

Valg af blæk

Selvom billigere farvestofbaseret blæk vil udskrive på klud, de fleste af dem er vandopløselige. Brug dye-type blæk betyder, at du aldrig kan vaske dit trykte stof. Pigment blæk tendens til at bo i stoffet længere og er mindre tilbøjelige til at vaske ud. Du bør dog behandle alle trykt stof med omhu; det er mere sart end masseproduceret materiale. Pigmentbaseret blæk giver også mere uigennemsigtighed. Mange high-end kunstneres printere bruger denne type blæk.

Bredde

Mest stof kommer i 30- til 60-tommer bredder. Mange quiltning bomuldsstoffer måler omkring 45 inches lang. Men du normalt ikke kan udskrive stoffet på denne bredde. Skær dit stof ned til at matche det bredeste papir printeren kan håndtere. Sørg for at tage marginer i betragtning; medmindre du har en kunst printer stand til print til kant, vil udskrivningen efterlade et utrykt område langs hver kant.

Udskrivning Tension

I modsætning til papir, stof tendens til krusning og strække i printeren. Når det er muligt, skal du bruge printerens rullefremføring mulighed. Hold godt øje med printeren for at sikre, at stoffet ikke krølle eller marmelade i printhovedet. Folder skaber utrykte hvide pletter i kluden, mens syltetøj kan beskadige din printer. Træk aldrig eller rykke stof, mens det stadig er udskrivning. Hvis papirstop udvikler, slukke printeren, tag den og fjern forsigtigt papirstoppet, før du tænder for printeren igen.

Test

Fabric producerer et lidt andet resultat end papir, selv ved hjælp af den samme blæk og image. Det kan være nødvendigt at udskrive flere test farveprøver og foretage justeringer, før du finder en indstilling, der fungerer. Lad hvert stykke til tørre fladt i cirka en time til at redegøre for eventuelle farveændringer fra våd til tørre. Derefter skylles stoffet i varmt vand for at fjerne overskydende blæk, tør den igen, og afgøre, om farverne er udskrevet korrekt. Stryge bagsiden af ​​det færdige stykke på en lav temperatur for at indstille blækket.


relaterede artikler