Sådan Gør datointerval i Access rapporter

March 11

Sådan Gør datointerval i Access rapporter


Anvendelse datointervaller rapporter giver dig mulighed for at præsentere og se data mere klart end du kan med en standard rapport. Værktøjerne i Microsoft Access 'rapport design view kan nemt konfigurere rapporter at gøre brug af bestemte datointervaller. Du kan anvende datointervaller at gruppere en database tabel optegnelser efter dato; for eksempel, kan du få vist poster, der deler den samme måned sammen. Eller du kan bruge datointervaller som filtre, så viser rapporten kun de poster inden for det angivne datointerval.

Instruktioner

1 Opret en stikprøve database over film salg i Access, så du har data med til at skabe nogle eksempelrapporter. Brug dine egne sample data, hvis det har mindst én dato felt. Eller brug nedenstående tabel; indtaste den første række som feltnavne:

Titel, QuantitySold, DateSold
star wars, 4,4 / 1/2009
Excalibur, 5,4 / 15/2009
star wars, 7,1 / 3/2009
star wars, 6,2 / 7/2009
Excalibur, 5,7 / 8/2009
star wars, 3,7 / 31/2009
Excalibur, 2,11 / 2/2009

(De resterende trin vil antage, at du bruger denne prøve bord, selvom de vil arbejde på dine egne tabeller.)

2 Tryk på "Kontrol-S" for at gemme tabellen og navngive det "MovieSales" når du bliver bedt.

3 Opret en ny rapport fra bordet ved at trykke på "Opret" efterfulgt af "Rapport", på Access værktøjslinjen. (Access 2003 brugere, skal du trykke "objekter" og derefter "Rapporter", efterfulgt af "Ny".) Bemærk den oprindelige position DateSold feltet i forhold til de andre områder.

4 Højreklik på den nye rapport er "DateSold" feltet og vælg "Group On DateSold." Bemærk, at Access flytter DateSold feltet til venstre for rapporten, og at alle registreringer er nu grupperet baseret på kvartalsvise datointervaller. (Optager med salg datoer mellem 1/1/2009 og 2009/03/01 er grupperet bortset fra poster med salg datoer i andre kvartaler.)

5 Klik på "Mere" tekst i "Group, sortere og alt" vinduet, under hovedrapporten. Kig efter drop-down liste, der viser teksten "af kvartalet." Klik på denne liste pil og vælg "efter måned" for at ændre grupperingen datointerval fra fjerdedele af et år til måneder. Bemærk, at rapporten nu grupper optegnelser fra den måned, hvor salget dato.

6 Tryk på "X" til højre for gruppering og sortering muligheder for at slette alle grupper for rapporten. Klik på "Ja" på den dialogboks, der advarer dig om sletningen.

7 Påfør et datointerval nu at filtrere en rapportens poster. Højreklik på DateSold feltet. Vælg derefter "Dato Filtre", efterfulgt af "Mellem". I den dialogboks, der popper op, skal du indtaste følgende datoer for box "Ældste:" og "Nyeste:" felter:

1/1/2009 (for "Nyeste:") og
2009/01/31 (for "Ældste:")

8 Tryk på "OK" i dialogboksen; mærke resultatet på rapporten. Kun poster for salget i januar 2009 har vist.

9 Højreklik på en tom plads på rapporten og vælg "Rapport Egenskaber". Klik på "Data" fanebladet i "Property Sheet" vindue, der viser til højre i rapporten vinduet. Bemærk teksten i "Filter" felt, som angiver, hvor rapporten blev filtreret.

10 Klik inde i "Filter" feltet og ændre blot datoerne til følgende:

... Mellem # 1/1/2009 # Og nr.6 / 30/2009 #

11 Klik på et tomt område af rapporten at opdatere den. Bemærk at optegnelser for salget i første halvår nu vises.


relaterede artikler