Hvad skal Indtast til DOS til at hente slettede filer?

November 28

Hvad skal Indtast til DOS til at hente slettede filer?


Det sker altid, at en fil, der syntes uvæsentligt, da du slettede det senere behov, eller måske en vigtig fil kan blive slettet ved en fejltagelse. Heldigvis er filer, der er slettet ikke umiddelbart tabt. Hver fil på computeren har en unik adresse, som computeren bruger til at spore filens placering. Når en fil er "slettet," kun denne adresse er fjernet. Den aktuelle fil oplysninger forbliver på din harddisk indtil en nyere fil overskriver rummet. Dette gør det muligt at hente slettede filer med DOS.

Begræns Computer Activity

Der er en god chance for at få en fuld fil opsving, hvis du ikke har oprettet flere filer efter sletningen. Eventuelle nye filer, der er oprettet eller ændret kunne overskrive den plads, du forsøger at komme sig. Det er vigtigt at begrænse mængden af ​​computerbrug indtil din indsats nyttiggørelse er komplette. Hvis det er muligt, skal du ikke genstarte computeren, før fil opsving, da der er en chance for, at midlertidige filer, der oprettes under en boot kan overskrive dine uheld slettede filer.

DOS kommandoer for File Recovery

En af de mest almindelige måder at inddrive en slettet fil, er at skrive "UNDELETE" ved DOS-prompten. Systemet vil vise en liste over slettede filer. I denne liste, vil det første bogstav i navnet på den fil, erstattes af en #, og du er nødt til at give den manglende bogstav. DOS vil derefter gendanne filen for dig, hvis det endnu ikke er blevet overskrevet af en anden fil.

En anden metode, der anvendes i DOS er Slet Tracking metoden. Denne metode bruger en fil med navnet PCTRACKR.DEL, som kan tilgås ved at skrive filnavnet ved DOS prompten. Denne fil gemmer adressen eller placeringen af ​​de slettede filer, som giver dig mulighed for at vælge en specifik fil at komme sig.

En af de bedste metoder i DOS til fil opsving er Slet Sentry metoden. Denne metode svarer til papirkurven i Windows. Slet Sentry vil gemme kopier af slettede filer inde i en skjult fil. Denne metode ikke kun gemmer adressen på filen, men den faktiske fil selv.

Den eneste ulempe til Slet Sentry er, at denne skjult fil kan vokse til en enorm størrelse, så information til sidst falder ud bagenden. Afhængigt af versionen af ​​DOS, vil denne fil har et sæt kapacitet. I version 5 er den maksimale størrelse af skjult fil indstillet til at være syv procent af kapaciteten på din harddisk, og version 6 af DOS er det omkring 20 procent.


relaterede artikler