Computer BIOS-funktioner

June 30

Computer BIOS-funktioner


BIOS står for Basic Input-Output System. Dette er en computer mekanisme, der kontrollerer den korrekte drift af din hardware som computeren starter op, lokaliserer dine operativsystemer og indeholder en grænseflade til at ændre computerens hardware indstillinger. For at få adgang til dine BIOS-indstillinger, trykke på en bestemt tast på tastaturet som computeren gør sit POST (Power-On Self-Test). Nøglen varierer fra producent, så se dokumentationen for detaljerne.

Identificering af hardware og Blinkende

Din BIOS-grænsefladen vil liste næsten alle de hardwarekomponenter inde i computeren, men ikke dem, der er forbundet til det, såsom en skærm eller en printer. De vigtigste BIOS sider vil liste din CPU (Central Processing Unit), dine interne lagringsenheder, RAM (Random Access Memory), netværksenheder og input / output hardware såsom en USB (Universal Serial Bus) controller.

I nogle situationer kan din BIOS ikke korrekt identificere en CPU eller indstille den til den rigtige hastighed, hvis bundkortet ikke har de korrekte oplysninger. I dette tilfælde, BIOS skal være "flashed" (opdateret) for at genkende nye typer CPU'er. Se linket i "Ressourcer" titlen "Flashing af BIOS", hvis din CPU ikke synes at være korrekt anerkendt.

Flashing af BIOS kan også tage andre fejl kan du blive oplever. Men generelt bør du ikke flash din BIOS, medmindre en opdatering specifikt løser et problem du har, fordi en flash sommetider mislykkes, som gør BIOS ubrugeligt.

Beskyttelse Password

Du kan forhindre andre i at få adgang til dine BIOS-indstillinger og justeringer, du ikke ønsker gjort. Du kan forhindre dette ved at sætte et password i BIOS, som vil skal indtastes, hver gang nogen forsøger at få adgang til BIOS. Hvis du glemmer din adgangskode, er der en fysisk kontakt på bundkortet kaldes en "jumper", der kan bruges til at nulstille BIOS og fjerne prompt password.

Placeringen af ​​denne jumper varierer fra producenten. Bundkortet manual vil have et diagram, der viser placeringen af ​​denne jumper, undertiden kendt som "Reset CMOS" eller "Clear CMOS". Husk på, at en anden person kan være i stand til at finde denne jumper, så en BIOS-adgangskode ikke er garanteret til at beskytte dine indstillinger.

Overvågning Hardware

Din BIOS-grænsefladen vil overvåge hastigheden på eventuelle sag fans sluttet til, og temperaturen af ​​CPU. Bundkortet kan også have en "ambient" termometer, der sporer den generelle temperatur inde i sagen.

Normale Operations

Under normale omstændigheder, vil du ikke behøver at få adgang til BIOS-grænsefladen ofte. I stedet vil det normalt blot udføre sin selvtest, find dit operativsystem og videregive kontrol over til dette system.


relaterede artikler