Fordele ved Cat 6 Over Cat 5e Cabling

July 17

Fordele ved Cat 6 Over Cat 5e Cabling


Kategori 5 netværkskabler er almindeligvis omtales som Cat 5. Cat 5e er den forbedrede version af Cat 5. kategori 6 eller Cat 6, er det næste skridt op fra Cat 5e. Begge disse netværk kabel standarder, Cat 5e og Cat 6, tilbyder meget høje transmissionshastigheder. Men hvis overførselshastigheden er, hvad du er ude efter, Cat 5e og Cat 6 adskiller ganske lidt teknisk. Cat 7 krav er ved at blive fastlagt.

Transmission hastighed

Cat 5e kan overføre data op til 1.000 Gbps (1 Gigabit per sekund). Cat 6 understøtter transmission hastigheder op til 10 Gigabit per sekund. Det betyder, at Cat 6 er 10 gange hurtigere end Cat 5e. Dette er en betydelig specifikation fordel i form af transmissionshastighed over kablet.

tilgængelige båndbredde

Cat 5e er specificeret til at operere inden for frekvensområdet (båndbredde) 1 - 100 MHz mens Cat 6 er specificeret til at operere inden for 1 - 250 MHz. Dette er to og en halv gange større båndbredde. I dette tilfælde, båndbredde: kapacitet, så Cat 6 har to og en halv gange kapaciteten af ​​Cat 5e kabel.

Signal til Støj

I Cat 6, er der forbedrede specifikationer for indsættelse tab, tilbage tab og krydstale. Den samlede virkning af disse forbedrede opererer egenskaber er, at Cat 6 har en højere signal-til-støj-forhold end Cat 5e, som bringer højere pålidelighed for nutidens netværksprogrammer og løftet om øget datahastigheder for fremtidige ansøgninger.

Fysiske egenskaber og kompatibilitet

Fysisk, Cat 5e og Cat 6 kabler ser det samme. De har de samme fysiske egenskaber og bruge de samme stik. Men glem ikke, at dit netværk kun vil fungere lige så hurtigt som den langsomste komponent i netværket. For eksempel, hvis du udvider din Cat 5e netværk og beslutter at bruge den hurtigere Cat 6 kabel i nye områder af dit netværk, data, der skal rejse gennem den eksisterende Cat 5e kabler vil stadig være begrænset til evne til Cat 5e kabel . Du kan bruge de hurtigste kabler til rådighed, men det resulterende netværk hastighed vil altid komme ned til hastigheden af ​​den langsomste komponent i et netværk.


relaterede artikler