Sådan Reload Windows XP på Acer Aspire 1642

May 15

Sådan Reload Windows XP på Acer Aspire 1642


Acer Aspire 1642 er en bærbar computer, der oprindeligt kom med Windows XP-operativsystemet. Du har måske dog opgraderet operativsystemet på din Acer Aspire 1642 til Windows Vista eller Windows 7. Hvis du ikke længere ønsker at bruge den nyere version af Windows, kan du udføre en ren installation af Windows XP på din Acer Aspire. En ren installation sletter det aktuelle operativsystem, renser ud harddisken og geninstallerer Windows XP.

Instruktioner

1 Indsæt Windows XP-cd'en i Acer Aspire. Cd-rom-drev på Acer Aspire 1642 er på højre side af den bærbare computer.

2 Boot din computer til Windows XP-cd'en. Genstart computeren og tryk på en tast, når præsenteret med beskeden "Tryk på en tast for at starte fra cd."

3 Start installationsprocessen ved at trykke på "Enter" på tastaturet. Når du bliver bedt, skal du trykke på "F8" acceptere licensaftalen i Windows.

4 Slet den aktuelle partition, hvor din nuværende version af Windows er installeret. For at gøre dette, skal du vælge den partition med piletasterne på dit tastatur og derefter trykke på knappen "D".

5 Tryk på "Enter" på den resterende partition mærket "Ikke-allokeret plads." Dette åbner formateringsindstillingerne. Vælg "NTFS" og tryk "Enter". Harddisken er formateret og Windows XP geninstalleres.

6 Følg installationsvejledningen til at vælge indstillinger for Windows XP. Når du har fuldført dette trin, har du med held geninstalleret Windows XP på din Acer Aspire 1642.

TIPS

  • Backup til en disk vigtige filer før du gør en ren installation.
  • Efter en ren installation, søge efter opdateringer til forskellige drivere på din maskine, så programmer vil fungere korrekt.

relaterede artikler