Liste over Windows Command Line-Utilities

June 12

Windows kommandoprompt Det giver dig adgang til computerens interne funktioner og manipulere filer og mapper på harddisken ved at skrive korte kommandoer.

Register Navigation og manipulation

De primære kommandoer for mappen (mappe) navigation og manipulation er "dir", "cd", "md" og "rd". Skriv kommandoen "dir" til en liste over de filer og mapper i en mappe. For at navigere til en mappe, skal du skrive "cd" efterfulgt af biblioteket fulde sti som "cd c:. \ Program Files" Brug kommandoen "md" efterfulgt af det ønskede navn for at oprette en ny mappe, og skriv "rd" efterfulgt af biblioteket navn for at slette en mappe. For at bruge kommandoen "rd", skal den mappe indeholder ingen filer, medmindre du tilføjer switch "/ s" efter kommandoen.

File Manipulation

Kommandolinjen i Windows giver dig mulighed for at manipulere filer ved at kopiere, flytte, omdøbe og slette dem. For at kopiere en fil, skriv kommandoen "kopi" efterfulgt af filnavnet og nye ønskede placering, såsom "copy file.txt c:. \ Sikkerhedskopier" For at slette en fil, skriv kommandoen "del" efterfulgt af filnavnet. Brug kommandoen "flytte" for at flytte en fil til en ny placering stedet for at kopiere den. Skriv "ren" efterfulgt af navnet på en fil, og det nye ønskede filnavn - såsom "ren file.txt file2.txt" - for at omdøbe en fil.

Netværksdiagnostik

De tre primære netværk diagnostiske værktøjer til rådighed fra Windows kommandolinjen er "ping", "ipconfig" og "netstat". Kommandoen "ping" sender pakker af oplysninger fra din computer til en IP-adresse eller et domæne og anmoder svar. En gyldig eksempel på kommandoen "ping" er "ping www.google.com." Skriv kommandoen "ipconfig" for at se oplysninger om din computers netværksforbindelse herunder dens IP-adresse og standardgateway. Den "netstat" kommandoen tillader dig at gennemgå alle computerens åbne netværksforbindelser at afgøre, hvilke programmer og tjenester er adgang til internettet eller lytter for indgående forsøg tilslutning.

Disk Ledelse

De primære måder at forvalte en disk fra Windows kommandolinjen er "diskpart", "format", "chkdsk" og "konvertere" kommandoer. Brug kommandoen "diskpart" for at oprette en partition på en ny harddisk eller ændre eksisterende partitioner. Skriv "format" efterfulgt af drevbogstavet - såsom "format d:" for at formatere en harddisk, slette alle eksisterende data. Skriv "chkdsk" for at kontrollere en harddisk for fejl, og bruge kommandoen "konvertere" for at ændre partition type på en harddisk fra FAT32 til NTFS.

Få hjælp

For at se kommandolinje værktøjer til rådighed i din version af Windows, åbne en kommandoprompt og skriv "help". Dette viser en liste over alle kommandoer, som du kan bruge. For at se flere oplysninger om en kommando eller lære den korrekte syntaks for at bruge det, skal du skrive "hjælp" efterfulgt af kommandoen navn, såsom "hjælp-format."