LCD vs CRT Energy

December 14

LCD vs CRT Energy


Kun et par år siden, LCD fladskærme var den nye legetøj. De var mindre pladskrævende, men havde nogle væsentlige resultater ulemper i forhold til CRT-skærme. Forbedringer i LCD-teknologi har behandlet mange af responstiden og billede klarhed spørgsmål. Produktion forbedringer har gjort LCD monitor priserne mere end konkurrencedygtig med CRT-skærme, til det punkt, hvor LCD-skærmen er standard valg for de fleste pc-pakker. Nu energiforbrug er den betydelige tilbageværende forskel mellem de skærmtyper.

CRT-teknologi

Den katodestrålerør (CRT) er baseret på vakuumrør-teknologi. En elektronstrålen stryger hen over indersiden af ​​CRT ansigt, hvilket medfører en phosphor belægning for at udsende lys gennem skærmen. Den elektronkanon og stråle-styring åg bruge betydelige mængder energi. Glasrøret skal være stærk nok til at holde et vakuum og røret dyb nok til strålevinkel at feje et stort display ansigt, hvilket gør konstruktionen tung og store. CRT giver et lysere billede, og er i stand til højere opløsning end de nuværende LCD typer, så nogle design systemer kræver dem.

LCD-teknologi

Den flydende krystal display (LCD) er på sit hjerte en halvlederindretning. Displayet ansigt bruger polariserede filtre til at passere eller blokere lys. Givet en lyskilde bag panelet, LCD blokke eller leder lys til at producere et billede. LCD-skærmen er lettere i vægt, mindre pladskrævende og bruger mindre strøm end CRT.

LCD producerer mindre lysstyrke end en CRT og en nedre pixelopløsning grund af den måde det passerer lys gennem polariserede filtre. For de fleste brugere, er forskellen i billedkvaliteten er let nok til at blive opvejet af LCD monitorens fordele.

Energy Usage

For en typisk pc station skærm, en 15-tommer LCD-skærm bruger 25 watt når på og 3 watt i standby-tilstand. Den 17-tommer CRT tilsvarende skærm bruger 80 watt når på og 5 watt i standby-tilstand, en betydelig forskel.

Virkninger af Energy Forskel

For en CRT anvendelse af mere end 3 gange den energi end dens LCD tilsvarende er der omkostninger ud over dette af elektricitet bliver brugt. CRT giver et lysere billede, men også forårsager bruger træthed hurtigere, især øjnene. Meget af CRT energi forskel afgives som varme, hvilket bidrager til et hjem eller arbejdsplads varme belastning.

Fremtiden for LCD og CRT

Dommen af ​​markedet allerede giver LCD-skærmen i højsædet som standard skærm til nuværende systemer og i den nærmeste fremtid. CRT-skærme vil fortsætte med at se specialiserede brug, men stabile forbedringer i LCD-teknologi vil fortsætte med at erodere forskellene i billedkvaliteten. Ud over at den energi fordelene ved letvægts LCD over CRT klart give det føringen.


relaterede artikler