Harddisk reparation Tips

October 1

Harddisk fejl kan forårsage alvorlig stress i dit liv. Hard fejlfinding drev og mindre reparationer kan være enkle at gøre med den rigtige software. Hvis du ikke kan løse din harddisk ved hjælp harddisk reparation software, kan du stadig være i stand til at gendanne dine data. Reparatører, der er tech-kyndige med sart udstyr kan være i stand til at returnere en mekanisk beskadiget harddisk til orden.

Software fejlfinding og reparation

De fleste operativsystemer kommer med en form for software, der fejlfinder og forsøger at reparere beskadigede sektorer på harddisken. Softwaren er normalt placeret i afsnittet Hjælpeprogrammer af operativsystemets software menu. Hvis du har Windows XP, kan du køre Scandisk.exe bruge Kør funktionen i Start-menuen, der ligger på din værktøjslinje.

omformatering

Omformatering er et sidste fortvivlet forsøg på at fastsætte en harddisk, før de køber en ny. Når du omformatere drevet, mister du alle data på din computer. Sikkerhedskopier dine vigtige data, programmer og indstillinger, før omformatere drevet. Et drev omformatere gøres lettest ved hjælp af operativsystemet.
Hvis du bruger Windows XP, kan du omformatere drevet ved at starte din computer til din Windows XP-installations-cd'en. Du skal muligvis manuelt direkte din computer til at starte på installations-cd'en. Nogle boot systemer kræver, at du omdirigere BIOS til at starte til cd'en. Støvlen skærm vil have instruktioner, der hjælper dig ind i setup skærmen for at få BIOS-indstillingerne. Normalt vil du nødt til at ramme en funktionstast, såsom F2, at åbne hjælpeprogrammet. Når i BIOS setup, dirigere computeren til at starte fra CD, derefter gemme indstillingerne og genstart computeren.
Din computer bør starte installationssystemet program, som vil tillade dig at omformatere og ompartitionere drevet, og vil også geninstallere Windows-program. Udførelse denne proces sletter dine data, så du bør ikke gøre dette, indtil du allerede er færdig med at sikkerhedskopiere dine data til en separat harddisk.

data Recovery

Hvis du har mistet data på en harddisk, kan du stadig være i stand til at hente data. En række programmer findes til at hjælpe dig med at hente filer, der er gået tabt på en brudt eller beskadiget harddisk. Nogle programmer tilbyder gratis prøveversioner af deres software, som giver dig mulighed for at se, om softwaren vil være i stand til at hente dine tabte filer. Hvis du kun har et par filer til at hente, kan du ikke brug for at opgradere til den løn version. (Se afsnit Ressourcer for et link til MajorGeeks.com data recovery software til at se nogle muligheder for inddrivelse af tabte data.)

demontering

Hvis din harddisk ikke reagerer godt på en omformatere, er du nødt til at erstatte det. Hvis du er meget handy med delikat instrumentering og skaderne på din harddisk er mindre og let at reparere, kan du forsøge at afmontere drevet og løse problemet.
Reparation af en harddisk er ikke let at gøre. De indmad af en harddisk består af et fad, en aktuator arm, en aktuator arm controller, og et hoved. Hvis du har adgang til harddisk komponenter til en rimelig pris, kan du spare penge reparere drevet, hvis du har evnerne og erfaring med mekanisk reparation at trække jobbet fra. (Se afsnittet Ressourcer for et forum, der giver demontering instruktioner og reparation rådgivning for forskellige store mærker af harddisk.)


relaterede artikler