Sådan Nulstil CMOS på en Asus bundkort

May 22

Sådan Nulstil CMOS på en Asus bundkort


CMOS chip på Asus bundkort kontrollerer oplysningerne i Basic Input Output System eller BIOS. Disse oplysninger omfatter dato og tidspunkt, mængden af ​​RAM, hvilken størrelse og type drev er knyttet til systemet og forskellige andre indstillinger gælder for hver bundkort. Det kan også omfatte et password, der vil forhindre systemet i at starte, hvis den er tabt. For at nulstille BIOS til fabriksindstillingerne på en Asus bord enten afbryde lille batteri, der holder de oplysninger eller momentant indstille Clear CMOS jumper på bundkortet af udstyret systemer.

Instruktioner

Batteri Afbryd Method

1 Power systemet ned og tag ledningen. Bær en anti-statisk håndledsstrop at undgå elektrostatisk afladning skader på Asus bundkort eller CMOS chip eller andre følsomme komponenter.

2 Fjern låget og find CMOS mønt celle batteri og fjerne det fra systemet ved forsigtigt at skubbe på holdeklemmen og popping batteriet ud. Aflade CMOS chip ved at overlade batteriet ud af systemet i op til en time, afhængigt af den særlige kombination chip og bundkort.

3 Udskift batteriet, og sæt dækslet på systemet. Tilslut strømkablet og starte computeren.

4 Gem ændringer, hvis du bliver bedt om af BIOS for systemets hukommelse, drev opdaget, og andre indstillinger, og indstil dato og tid, hvis du bliver bedt om på dette tidspunkt, eller alternativt indstille dato og klokkeslæt, når operativsystemet er færdig lastning.

Jumper Nulstil Metode

5 Sådan Nulstil CMOS på en Asus bundkort

Jumper Pins på et bundkort

Sluk for systemet, og tag ledningen. Ved hjælp af en anti-statisk armbånd, åbne kassen og find Clear CMOS jumper på bundkortet, ved hjælp af bundkortets manual eller Asus hjemmeside for reference.

6 Fjern jumperen fra stifterne er det i øjeblikket er knyttet til, hvilket gør opmærksom på den aktuelle position, og placer den i Clear CMOS position som angivet på Asus bundkort. Fjern jumperen fra Clear CMOS position og erstatte det i den oprindelige position efter en periode spænder fra et minut til en time, som anbefalet af Asus for den pågældende bundkort og CMOS kombination.

7 Sæt dækslet, og tilslut netledningen. Starte systemet og gemme ændringer, hvis du bliver bedt om af BIOS for systemets hukommelse, drev fundne og andre indstillinger, og indstil dato og tid, hvis du bliver bedt om på dette tidspunkt, eller alternativt indstille dato og klokkeslæt, når operativsystemet er færdig lastning.

TIPS

  • Udskift mønt celle med en helt ny en, hvis Asus bundkort er mere end to år. Sikkerhedskopier alle vigtige filer på før åbning sagen at nulstille CMOS computeren.
  • De interne komponenter i enhver computer er følsomme over for statisk elektricitet, men få dele er mere følsomme end de CMOS chip selv. Udvis ekstrem forsigtighed og altid bruge en anti-statisk armbånd for denne type operation eller elektronik reparation.