Hvordan man laver en Linux RAM-disk

May 7

Hvordan man laver en Linux RAM-disk


På Linux kan en bruger eller et program at oprette diske, der består af en reserveret segment af computerens RAM. Siden - spærring ekstremt lille, og utilgængelige, on-chip caches - RAM er den hurtigste hukommelse på computeren, kan tilgås data på en RAM-disk ved tophastighed. Indholdet af RAM-diske er ikke vedholdende; de vil kun vare indtil computeren genstartes eller lukke ned. Det gør RAM-diske velegnet til midlertidige filer, der har brug hurtige adgang gange. Du kan oprette en RAM-disk på Linux ved hjælp af den indbyggede understøttelse af tmpfs filsystemet.

Instruktioner

1 Log ind på computeren som bruger "root", hvis din version af Linux tillader superbruger logins. Hvis den ikke gør det, skal du logge på som din almindelige bruger.

2 Start en kommando shell ved at klikke på "Terminal" ikonet på den grafiske desktop, eller ved at logge ind i tekst-tilstand.

3 Løft privilegierne i din shell - hvis du ikke logge ind som "root" - ved at skrive følgende kommando i skallen:

sudo -i

Tryk på "Enter". Skriv din adgangskode, og tryk på "Enter" igen.

4 Opret et mount punkt, som er et sted på din mappe hierarki for RAM-disken, du vil oprette. Skriv følgende kommando i skallen:

mkdir -p / media / myRamDisk

Erstat "/ media / myRamDisk" af den fulde sti til mount point bliver skabt. Tryk på "Enter".

5 Opret og montere RAM disken ved at skrive følgende kommando i skallen:

mount -t tmpfs ingen / media / myRamDisk -o size = 512m

Erstat "512" af størrelsen (i megabytes) i RAM-disken, du vil oprette. Efter at denne kommando, vil alle programmer kunne læse fra og skrive til, RAM-disken, som om det var nogen regelmæssig Linux lagerenhed.


relaterede artikler