Disk Cloning Værktøj

March 30

Disk Cloning Værktøj


Disk kloning værktøjer giver dig mulighed for at oprette et diskbillede, som indeholder alle data på en harddisk. Indholdet af diskbillede kan derefter kopieres over på en eller flere harddiske, "kloning" originalen. Disk kloning værktøjer bruges ofte af administratorer, der forvalter et stort antal arbejdsstationer, eller af brugere, der migrerer deres data til en ny computer eller harddisk.

Clonezilla

Clonezilla er et gratis open-source disk kloning nytte. Clonezilla understøtter de fleste filsystemer, og kan køres fra en USB-flashdrev, cd eller dvd. Clonezilla har også en alternativ version kaldet "Clonezilla Server", som kan anvendes til at klone flere computere i et netværk. Mens Clonezilla ikke har så mange funktioner som de fleste kommercielle forsyningsselskaber, er det en nyttig for de fleste situationer, især for prisen.

Acronis True Image

Acronis True Image er en populær kommerciel disk kloning værktøj. True Image giver en enkel disk imaging guiden til at oprette nye disketter med direkte støtte til FAT16, FAT32 og NTFS filsystemer, og indirekte støtte til alle andre filsystemer der bruger sin rå billedformat. True Image giver også en automatisk backup-system.

Norton Ghost

Norton Ghost er en kommerciel disk kloning værktøj, der har været på markedet i temmelig lang tid. Norton Ghost kommer i to versioner, en for personlig eller små virksomheder brug, der er simpelthen navnet "Norton Ghost", og en for enterprise-level brugere kaldes "Symantec Ghost Solution Suite." Norton Ghost giver mulighed for at skabe fuld disk billeder samt en automatisk backup-system. The Ghost Solution Suite giver mere avancerede funktioner, såsom "hot imaging" og støtte til yderligere billedformater.