Hvordan man finder et domænenavn til en hjemmeside

March 4

Domænenavne kan være billigt at anskaffe - men de er ikke noget at tage let på. Når du vælger et domæne til din hjemmeside, bliver det en del af, hvem du er på internettet. Du markedsføre det, udskrive den på dine visitkort og vedhæfte det til din signatur. Desuden er en hjemmeside domænenavn ofte integreret med teksten og design af denne hjemmeside. Når du vælger et domæne, bliver det upraktisk at ændre det. Så få det rigtigt første gang. Køb et domæne, du vil være tilfreds med.

Instruktioner

1 Tænk på et navn, der beskriver din hjemmeside. Hvis du allerede har et navn for din virksomhed, eller hvis du ved, hvad man skal kalde det, der bør være dit domænenavn. Også udtænke nogle alternativer i tilfælde af din første valg allerede er registreret til en anden.

2 Brug et søgeord værktøj til at få ideer. Prøv Google Adwords 'søgeordsværktøj eller Google Wonder Wheel. Mange rentable og populære søgeord-baserede domænenavne er allerede taget, men at prøve. Drøm op centrale sætninger, som du mener folk er tilbøjelige til at bruge til at søge efter dit website emne.

3 Beslutte, om du vil bruge et land-kode topdomæne eller ej. Landekode domæner er et godt valg, hvis dit websted er rettet mod et bestemt land eller område. På den anden side, hvis du er målrettet en international eller amerikanske marked, er det bedre at holde sig til .com og andre topdomæner (TLD'er). Desuden kan nationale topdomæner har begrænsninger på, hvem der kan registrere dem.

4 Lav en liste over alle de potentielle domæner, du er kommet op med. Medtag variationer af hvert navn og top-level domæner.

5 Kig op på disse domænenavne ideer online. Domæneregistratorer og web værter give domæne- og WHOIS lookup tjenester. Prøv din egen web-vært. Hvis du finder en ledig domænenavn, du kan lide, kan du være i stand til at registrere det samme med denne vært. Marker off din liste de domænenavne, der allerede er truffet.

6 Spørg andre mennesker, som navne, de gerne vil. Vis dem de domænenavne, du overvejer og spørge dem, som de bedst kan lide. Videregive disse oplysninger kun personer, du stoler med dine virksomhedsoplysninger.

7 Indsnævre dit valg. Du skal have flere navne nu, at du og andre mennesker kan lide. Forestil hvert domæne på dit visitkort, i søgemaskinens resultater og links. Spørg dig selv, hvad ser ud og føles rigtigt for dig.

8 Registrer dit domænenavn på et domænenavn registrator eller sammen med din web-vært. Lov hurtigt, før en anden person køber dette domæne.

TIPS

  • Vælg et navn, der er let at huske og type. Undgå lange navne eller navne, som er let stavet forkert.
  • Du kan registrere flere domæner.
  • Hvis du registrerer et domæne, der ikke ender med .com, bruge sit fulde navn på din hjemmeside. Hvis du udelader .net, .org eller andet topdomæne, kan mennesker antager dit domæne slutter med .com. Dette kan tage dem til en anden hjemmeside.
  • Tjek message boards og svar fora for inspiration. Den måde, folk stiller spørgsmål kan give brugbare domænenavn ideer.
  • Tjek omdømme domæneregistratoren før du bruger den til at se op domæner.
  • Vær forberedt på at købe dit domæne, så snart du finder ud af det er tilgængeligt. Hvis du ikke gør det, kan du finde det registreret af en anden bagefter.

relaterede artikler