Hvad er forskellen mellem en ATX & ATX12V i Strømforsyningsenheder?

September 9

Hvad er forskellen mellem en ATX & ATX12V i Strømforsyningsenheder?


Den avancerede teknologi udvidet (ATX) standarden er en af ​​de mest udbredte form faktor i edb-systemer i dag. Over tid har ATX standarden er blevet ændret til at omfatte flere forskellige versioner, herunder ATX og ATX12V (ATX v. 2.0 +).

ATX Power Supply

Et af de særlige kendetegn ved ATX strømforsyning er, at det bruger en enkelt 20-bens stik som den vigtigste strømstikket. Den ATX strømforsyning leveres med tre forskellige strømstik: + 3.3V, + 5V, og + 12V. Det 4-polet 12V stik, leverer strøm udelukkende til processoren, mens 6-bens ekstra strømstik bærer + 3,3V og + 5V spændinger for andre komponenter. Den +5 V-stikket giver ATX strømforsyninger til at bære Standby og Power On signaler gør det muligt for operativsystemet at udføre en blød magt lukning.

ATX12V Form Factor

Den ATX12V strømforsyning indeholder en 2 x 12 (24-polet) strømstik. Den 25-bens stik understøtter de 75 Watt PCI Express krav, og det er bagudkompatibel. Det indeholder også en ekstra 12V skinne til komponenter, der kræver mere end 18 ampere af strøm.

Yderligere Forskelle

Den ATX12V strømforsyning standard eliminerer ekstra strømstik. Minimum effektivitet ratings på ATX12V strømforsyning er større end ATX strømforsyning.