Forskellene mellem phpBB & phpBB3

July 29

PHP Bulletin Board er den mest udbredte open source bulletin board system i verden, med phpBB3 er den tredje version af denne software. PhpBB3 har en række funktioner og muligheder lige fra den lille og praktisk at den kraftfulde og omfattende. Sammen med sin velansete interface, har phpBB3 udviklet sig betydeligt fra tidligere versioner af phpBB.

Open Source License

Den open source karakter af opslagstavlen placerer udgivelsen under GNU General Public License. Det betyder, at alle kan bruge, redigere og forbedre på basen koden uden at kræve tilladelse til det. Den offentlige licens er tilladt phpBB til at vokse ind i monster bulletin board system, som det er i dag.

Den første phpBB

Den første version af bulletin board-systemet, phpBB 1.0, blev udgivet af James Atkinson i 2000. Denne første iteration havde to efterfølgende forbedringer tilføjet via to store patches. Den sidste forbedring af denne første version af phpBB skete i november 2001, og det anses for meget forældet. De sikkerhedsindstillinger er meget begrænset, det har ingen anti-spam eller data management funktioner og mange af brugerens administration funktioner mangler. Der er stort set ingen hjemmesider, der fortsat bruge denne forældet version fordi det ikke længere er støttet af phpBB.

Den anden phpBB

PhpBB 2.0 var et skridt op fra sin forgænger og blev udviklet i løbet af 2001 og 2002. Den anden version af softwaren er designet til at køre på PHP3.0 og senere PHP4.0. Denne version blev til sidst udfaset i slutningen af ​​2007, da udgivelsen af ​​phpBB 3.0 blev annonceret. PhpBB 3.0 satte sig for at vedtage de nye PHP 5,0 standarder.

Den tredje phpBB

PhpBB 3.0 version har kodenavnet Olympus. Det blev udgivet i 2007 og har været en større revision i de foregående frigivne versioner. I forhold til den første udgivelse, det bruger de nyeste standarder i PHP programmering og er spækket med funktioner og muligheder, herunder øget sikkerhedsindstillinger, anti-spam værktøjer, caching, data management, bedre brugeradministration, meddelelser, plug-ins og mods. PhpBB 3.0 er simpelthen lysår forud for sin 1,0 forfader, og der er stort set ingen grund til at bruge 1,0 over det.