Hvad er et Excel Macro-aktiveret projektmappe?

July 28

Med Excel 2007, Microsoft bragte et nyt format til Excel-filer - .xlsx, som indeholder alle data i regnearket i en komprimeret fil med XML-afledt datastrukturer inde i det. Tænk på .xlsx som værende ligesom en komprimeret fil med flere andre filer inde i det. Det er også bragt ud et nyt filformat for makro-aktiverede projektmapper, med udvidelsen * .xlsm. Hvis du er ny til Excel, eller nye til de nye formater, at vide, hvad hver type datafil har i det kan være en bagatel forvirrende.

Makro-Enabled projektmapper

Microsoft Excel bruger et programmeringssprog, Visual Basic for Applications (VBA), for at give automatisering i Excel-regneark. Når disse programmer er knyttet til et regneark i Excel 2007, er de vedlagt som en separat fil i den komprimerede fil struktur. Når dette sker, er forlængelsen ændret til * .xlsm. En fordel ved dette format i forhold til tidligere Excel-formater er VBA-koden kan fjernes uden at starte filen. Dette kan gøres ved at ændre filens extension til .zip, åbne den og slette "vbaProject.bin" fil fra "xl" undermappe inden det.

Makrosikkerhed

Når du åbner en makro-aktiveret projektmappe, som standard, vil du se en meddelelse over formellinjen siger "Security Risk: Makroer er blevet deaktiveret" ". Indstillinger" med en knap mærket Tryk på knappen vil trække op en dialogboks kaldet "Security Alert - Macro", som vil fortælle dig om troværdigheden af ​​kilden til makroen, og vil give dig et valg af "Beskyt mig fra ukendt indhold" eller "Aktiver dette indhold. " Hvis du har tillid til kilden til makro-aktiverede projektmappe, vælger sidstnævnte, og derefter klikke på "OK".

Ændring sikkerhedsindstillinger

Du kan ændre Excel makro sikkerhed adfærd ved at klikke på "Udvikler" fanen Excel, og klikke på "Code" gruppe. Der vil være en mulighed for "Macro sikkerhed" i gruppen der. Dine muligheder for "Macro sikkerhed" omfatter invaliderende alle makroer, med nogen anmeldelse - dette er nyttigt for at sikre makroer aldrig løber - standard for invaliderende makroer med en anmeldelse, som beskrevet ovenfor, så digitalt signerede makroer at køre automatisk og gør alle makroer, der ikke anbefales.

Andre Macro-Enabled projektmappe formater

De fleste makro-aktiverede projektmapper bruge .xlsm format. Der er yderligere to makro-aktiverede Excel-filer. Den første type, .xltm, er en makro-aktiveret Excel skabelon fil. En skabelon fil er en premade Excel-fil, der har flere formler og formatering instruktioner allerede forberedt; et eksempel på en Excel-skabelon ville være en time work-log-program. Makro-aktiverede skabelon filer: alle plader lavet fra skabelonen vil også have disse makroer optaget. Den anden type, med forlængelsen .xlam, bruges til specialiserede Excel add-in-filer, der udvider rækken af ​​funktioner og typer af problemer Excel kan håndtere. Tænk på .xlam filer som værende lidt ligesom browser plugins til Excel.