Sammenligning af Joomla !, Drupal og WordPress

February 11

Sammenligning af Joomla !, Drupal og WordPress


Et CMS eller content management system, giver brugerne mulighed for lettere at gøre komplekse, interaktive hjemmesider. CMS omfatter normalt en række tilføjelser, såsom gallerier, indkøbsvogne og medier skærme. Når sat op, er en CMS designet til at være brugervenlig og kan opretholdes selv af brugere med lidt træning. Tre af de mest populære CMS muligheder omfatter Joomla !, Drupal og WordPress. Disse systemer har en række ligheder, herunder den samme database type og platformuafhængighed, men er forskellige i en række måder.

Drupal

Drupal er et komplekst værktøj henvender sig primært til faglærte udviklere. Det giver støtte til komplekse sites og operationer og kan producere mere avancerede steder end enten Joomla! eller WordPress. Men Drupal kræver betydeligt mere teknisk ekspertise end de andre to CMS muligheder,. Drupal tilbyder omfattende kodning og kategorisering af funktioner og omfatter downloades caching plugins, e-handel add-ons, reklame management og omfattende support. Træk og slip support er tilgængelig som en add-on.

Joomla!

Lidt mere brugervenlig end Drupal, Joomla! virker bedst på lokalsamfundet og sociale netværkssider. Det tilbyder nogle udvikler-orienterede funktioner og er i stand til at gøre relativt komplekse sites, men mangler magt Drupal. Joomla! er enkel at sætte op og omfatter indbygget caching til hurtige side downloads. Dette CMS understøtter e-handel via gratis add-on, men ikke funktionen træk-og-slip, stedet opsætning eller stil guider. I modsætning til Drupal og WordPress, Joomla tilbyder en gratis point-of-sale add-on foruden sine andre funktioner.

WordPress

Den nemmeste at bruge og mest brugervenlige af CMS indstillinger, WordPress startede som et blogging platform. Dette CMS stadig orienteret mod at bygge relativt simple sites med integrerede blogs, men det kan også bruges til at lave kunstgallerier og andre mere komplekse sites. Der er en e-handel plug-in, men ingen bug rapportering, database rapporter eller hjemmeside opsætning eller stil guider. WordPress kræver meget lidt dygtighed til at sætte op og bruge, men gør det til et populært valg med ikke-developer site ejere.

Overvejelser

Alle tre CMS muligheder er gratis, men kræver, at brugerne til at give deres egen hosting. WordPress vil også give hosting for blog-baserede sites på WordPress.com. Grundlæggende blog steder er gratis, men kan ikke gøre brug af alle funktionerne i WordPress CMS. Mere avancerede funktioner, der stadig ikke gør brug af den fulde CMS er til rådighed for et gebyr. Alle tre CMS muligheder er open source, uafhængig af platform og baseret på PHP.


relaterede artikler