Netbook Vs. Smartphone

August 9

Netbook Vs. Smartphone


En smartphone er en mobiltelefon med mulighed for at køre programmer, som en computer. Nogle smartphones har tusindvis af hentbare programmer til rådighed, hvilket betyder, at du kan gøre næsten alt på en smartphone, som du kan på en computer. Men smartphones har svagheder i forhold til mini-laptops eller "netbooks". En netbook har et tastatur, hvilket gør tekstindtastning langt nemmere end med en smartphone, og kan køre Windows. Hvis du har brug for en bærbar enhed, det bedste valg for dig, afhænger af, hvad du agter at gøre med det.

Software

En netbook har evnen til at køre Windows-operativsystemet, hvilket betyder, at du kan bruge en netbook til at køre al den software, du er fortrolig med snarere end at lære at bruge ny software. Smartphones kører proprietære operativsystemer og har deres egne software-biblioteker. Selv om nogle smartphone software er designet til at have et element af genkendelighed for Windows-brugere, er det sandsynligt, at du bliver nødt til at lære at bruge nogle programmer for at få mest muligt ud af en smartphone.

overførselsret

Netbooks er ekstremt bærbar, med en typisk vægt er under tre pounds. Men man kunne ikke forvente at gemme en netbook i lommen, som du kunne en smartphone. Når du rejser med en netbook, skal du have en taske til netbook og dens strømforsyning. Smartphones er langt lettere at rejse med.

Internetadgang

En smartphone har evnen til at få adgang til internettet fra en hvilken som helst sted, hvor det har en cellulær signal. Selv om nogle netbooks har interne 3G netværk adaptere til cellulær internetadgang, mange kræver ekstra hardware såsom en USB 3G adapter til dette. Medmindre du køber en 3G-adapter til din netbook, vil du kun være i stand til at komme online, når inden for rækkevidde af et åbent Wi-Fi-adgangspunkt.

Telefoni

En smartphone er en mobiltelefon med evnen til at foretage og modtage opkald. Netbooks har ikke denne evne, selv om de har 3G netværk adaptere installeret. Derfor, hvis du rejser med en netbook, vil du stadig nødt til at bære en telefon, hvis du har brug for telefoni. Du kan omgå dette problem på en netbook ved at installere en voice over IP program som Skype, men du vil stadig kun være i stand til at foretage opkald på steder, hvor du har adgang til internettet.

indtastning af tekst

En smartphone har en touch-screen eller lille fysisk tastatur til indtastning af tekst. Selv om dette er tilstrækkeligt for korte e-mails og SMS-beskeder, en netbook har et større tastatur, som er langt overlegen for udvidet skrive. Hvis du forventer, at du ofte bliver nødt til at besvare e-mails eller redigere Office-dokumenter, mens rejser, overveje at købe en netbook at undgå tommelfingeren stamme, der kan skyldes udvidet tekstindtastning på en smartphone.


relaterede artikler