Hvad er de tre typer af internet-filtre?

September 11

Hvad er de tre typer af internet-filtre?


Internet filtre hjælpe med at beskytte netværk, der er oprettet på organisationer, uddannelsesinstitutioner, offentlige faciliteter og hjem. Gennem brug af internet-filtre, netværksadministratorer eller forældre er i stand til at blokere Internet indhold, der ikke er egnet eller distraherende, eller skadeligt indhold, der indeholder virus, malware og spyware. Der findes flere typer af internet-filtre, som kan betjenes i et netværk. I sidste ende, internettet filter, du har brug for, afhænger af din type filtrering behov og dit netværks størrelse.

Internet Service Provider Filtre

Internet filtre kan administreres af din internetudbyder for at begrænse adgangen til visse internetindhold. Dette er en type af Internet filter, der ikke begrænser internetbrug via computer eller via internettet bruger; i stedet, at det blokerer alle, der bruger internetudbyderens tjeneste oprette forbindelse til internettet. Nogle internetudbydere overvåger også din e-mail og chatter aktiviteter samt din browsing adfærd. Den type hjemmesider eller webtjenester som ISP-baserede internet-filtre blok afhænger af internetudbyderens politik. I sidste ende, med denne type af Internet-filter, din internetudbyder afgør hvilket indhold der er passende og som ikke er.

Computer-Based Internet Filtre

Computer-baserede internet-filtre, også kendt som klientsiden filtre, administreres direkte på din computer. Disse internet-filtre er etableret med brug af software eller hardware værktøjer, der kan tilpasses til at opfylde dine specifikke filtrering behov. Med denne type af Internet filter, den administrator, der hævder, at adgangskode, kan udpege Internet restriktioner for forskellige computere. Denne type af Internet filtrering option er ideel til virksomheder og hjem der har brug sæt internet-filtre til specifikke medarbejdere eller familiemedlemmer. For eksempel kan forældre sætte Internet filtrene til at holde deres børn få adgang til upassende eller skadeligt webindhold.

Netværk-Based Internet Filtre

Netværk-baserede internet-filtre er også kendt som server-side filtre. Disse typer af filtre indgives til et helt net via en central server computer. Gennem denne computer administrator etablerer Internet-browsing begrænsninger for hver bruger arbejder i et netværk. Dette opnås med firewalls eller andre former for hardware og software-værktøjer. Generelt er denne form for internet-filtrering system, der anvendes på organisationer og uddannelsesinstitutioner, der har et netværk med mange brugere. Selvom netværksbaserede Internet filtre påvirker et helt netværk, kan netværksadministratoren gøre undtagelser og give flere browsing privilegier til visse computere.

Overvejelser

Der er forskellige typer af muligheder, når du vælger nogen form for internet-filter. Du kan finde freeware, software, hardware og apparater, der vil gøre arbejdet. I sidste ende, den rigtige løsning for dig, afhænger af det netværk, du forsøger at beskytte. For eksempel, hvis du er på udkig efter en internet-filter til at bruge derhjemme, overveje muligheder såsom Net Nanny og CYBERsitter. Hvis du er på udkig efter en internet-filter, der kan bruges i en lille virksomhed, stor virksomhed, offentlige faciliteter eller uddannelsesinstitutioner kan du overveje pålidelige muligheder såsom Barracuda, Websense og SonicWALL.


relaterede artikler