Sådan fjernes Write-beskyttelse fra en diskette

May 23

Sådan fjernes Write-beskyttelse fra en diskette


Computer disketter har indbygget skrive-beskytte funktioner, der forhindrer data på en disk fra at blive fjernet eller overskrevet ved et uheld. Hvis du modtager en fejlmeddelelse, når du forsøger at gemme data på en diskette i Windows eller DOS, er diskens skrivebeskyttelse funktion sandsynligvis aktiveret. Når du har bekræftet, at data på disken er sikkert at overskrive, fjerne skrivebeskyttelsen at gemme data på disken.

Instruktioner

1 Vent til adgang lys på forsiden af ​​computerens diskettedrev for at slukke. Tryk på knappen eller skubbe armen på drevets frontpanel, og skub disketten ud af drevet.

2 Vend disken, så bagsiden vender opad, hvis du bruger en 3,5-tommers diskette. Skub tappen plast i hjørnet af disken ned, mod bunden af ​​disken. Fanen skal nu dække det lille firkantede hul på hjørnet af disken.

3 Fjern tapen fra hjørnet af disken, hvis du bruger en 5,25-tomme diskette. Du skulle nu se en rektangulær udskæring i hjørnet af disken.

4 Retur disken til diskettedrevet, og gemme de ønskede data til disken.

TIPS

  • Hvis du har en 3,5-tomme diskette uden plastik fane på ryggen, dække hullet i hjørnet af disken med et stykke tape til at muliggøre at skrive på disken.
  • Hvis du har en 5,25-tomme diskette uden hak i hjørnet, skære et rektangulært hul i øverste højre hjørne af disken - med mærkaten opad - at aktivere skrive på disken. Må ikke gøre dette med en disk, der har data, du ikke kan tabe, som en forkert snit kunne ødelægge disken.

relaterede artikler