Sådan bruges Linux Cron

August 1

Sådan bruges Linux Cron


Cron, en forkortet form af navnet for den græske gud Chronos, er en automatisering værktøj til computere, der kører Linux operativsystem. Cron vil automatisere udførelsen af ​​programmer på en forudindstillet tid - én gang, ugentligt eller dagligt. Cron tillader Linux-brugere til at gøre noget fra skaber natlige sikkerhedskopier til almindelig vedligeholdelse eller power-ledelsesopgaver.

Instruktioner

1 Åbn en teksteditor i enhver Linux-distribution. Gedit, Vim eller Nano er teksteditorer, der vil arbejde for at skabe den simple Cron tekstfil, du får brug for. Cron arbejder i Fedora, Suse, Ubuntu og næsten alle andre "distro".

2 Brug Cron syntaks til at indtaste en automatiseret opgave. Den Cron syntaks formel: minutter, timer, dage af måneden, måned, ugedag, program, der skal køres. En stjerne i en af ​​de pletter vil medføre Cron til at påtage sig "hver" holdning til at stedet. For eksempel, "45,

1,,, 4 / usr / bin / program" vil fortælle Cron, du ønsker at køre programmet på 1:45 på hver torsdag i hver uge i hver måned.

3 Gem din tekstfil som program.cron.

4 Start crontab program i en terminal. Enter "crontab -l", og tryk enter. Dette vil liste nogle job, der i øjeblikket er indlæst. Indtast derefter "crontab program.cron" for at indlæse den nye Cron job (r), som du lige har oprettet.

TIPS

  • Sørg for, at Cron er indstillet til at køre ved opstart ved at indtaste "ps aux | grep crond" ( "cron" i Debian / Ubuntu) ind i din terminal. Hvis terminalen viser, at det ikke kører, skal du tilføje kommandoen "crond" i en af ​​dine startscripts.
  • Du kan også tilføje kommandoen i din terminal # "chkconfig crond på" for at sikre Cron tændt, efter en genstart i Red Hat / Fedora ( "rcconf" i Deb / Ubuntu).

relaterede artikler