Behøver jeg ikke SSL på en Subdomæne?

March 5

Sikkerhed er en all-vigtig bekymring på internettet, og det er vigtigt, at din webserver optimalt konfigureret til at beskytte dine brugere mod databrud. At vide, om du har brug for SSL certificering for et underdomæne er afgørende, fordi gennemførelsen af ​​denne beskyttelse kan være tidskrævende og dyrt. Subdomæner kan anvendes på forskellige måder, og i nogle tilfælde og giver SSL beskyttelse for dem kunne være overkill.

SSL-certifikat

En Secure Sockets Layer eller SSL certifikat er en metode til at sikre følsomme data via kryptering. Når du besøger et websted, der beskæftiger SSL-kryptering, en unik, tilfældigt genererede nøgle er tildelt din computer. Når du sender data til webstedet, såsom gennem en web-form på den side, du kigger, er denne nøgle bruges til at kryptere dine data og derefter dekryptere den, når data ankommer på destinationen serveren. SSL-certifikater er meget udbredt på e-handel websteder.

underdomæner

Når et underdomæne anvendes i en hjemmeside adresse eller URL, kommer før domænenavnet og efterfølges af en prik. For eksempel i adressen "forum.mysite.com," forum er et underdomæne af mysite.com. Underdomæner er almindeligt anvendt af store websites at opdele tjenester i mere håndterbare områder eller endda mellem flere servere. Som et yderligere eksempel, Google tilbyder mange forskellige tjenester, hver på eget subdomæne, der giver brugerne adgang til alle disse tjenester hurtigt og nemt.

Wildcard SSL

A "wildcard" SSL certifikat giver kryptering beskyttelse til flere underdomæner. Et website, der vælger denne løsning ville købe et SSL-certifikat til at dække alle eksisterende underdomæner som nye såvel dem, som tilføjes i fremtiden. En wildcard SSL-certifikat er dyrere end en, der blot beskytter en enkelt, primære domæne.

Behov for SSL

Du har brug for SSL kryptering på et underdomæne, hvis du planlægger at acceptere finansielle oplysninger eller andre følsomme data fra brugere på websider serveres fra det pågældende underdomæne. For eksempel, hvis du påtænker at sælge e-bøger fra dit store.mysite.com og du vil have en web-form, der indsamler kreditkortoplysninger, skal du have et SSL-certifikat for det pågældende underdomæne. Dette sikrer, at brugerens kreditkortnummer, adresse og andre følsomme oplysninger vil være forsvarligt krypteret, før den passerer på tværs af internettet. Hvis du blot ønsker at køre et debatforum eller tjene statiske websider fra et underdomæne, så SLL kryptering er ikke nødvendig.


relaterede artikler