Historien om Apple Computers

October 29

Apple, Inc. Virksomheden har eksisteret i over 30 år. Det skaber og sælger en bred vifte af hardware produkter, herunder desktops, bærbare computere og iPod digital musik-enhed. Virksomheden producerer også en bred vifte af programmer, herunder iLife suite af multimedie-software og iTunes media software browser.

1976-1979

Apple Computer, Inc. blev oprettet den 1. april 1976, hvor Steven Wozniak byggede Apple I og Steve Jobs besluttet, at de kunne sælge det. Apple var jeg den første single kredsløb board computer, der havde en video interface, 8 kilobyte RAM og et tastatur.

Apple-computere ikke sælger godt indtil 1977, da Apple II blev afsløret på et West Coast Computer Faire. Apple II var den første computer til at blive bygget i en plastik sag og til indslag farvegrafik. I begyndelsen af ​​1978 blev Apple Disk II diskettedrev indført og yderligere øget salg af Apple-computere.

1980-1985

I 1980 blev Apple III frigivet. Apple III indeholdt en processor, der kunne køre på to megahertz og indeholdt 128K af on-board RAM. Det var bagudkompatibel med Apple II gennem emulering. Det originale Apple III ikke sælger godt, og blev erstattet med Apple III + i 1983.

Den 22. januar 1984 en 60-sekunders kommercielle introducerede den nye Macintosh-computer. Macintosh omfattede en grafisk brugergrænseflade og en processor, der kan køre ved 8 megahertz. Det klarede sig godt i starten, men salget faldt hurtigt på grund af den lille mængde RAM og mangel på harddisk.

I 1985 blev Windows 1.0 introduceret med en grafisk brugergrænseflade (GUI), som var meget lig den Macintosh GUI. Dette udløste en kamp mellem Microsoft og Apple, hvilket resulterede i Bill Gates underskrive en erklæring om, at sagde Microsoft ville ikke bruge Macintosh teknologi i Windows 1.0, men påfaldende sagde ikke noget om senere versioner af Windows.

I løbet af 1985 introducerede Apple LaserWriter, den første overkommelig laserprinter til Mac og PageMaker, en desktop publishing program. Disse to punkter gav Mac en kant i desktop publishing rige, og øget salg for Apple-computere.

1986-1990

Mac II blev introduceret i 1987. Mac II er designet til udvidelsesmuligheder, og kunderne godkendt. Apple begyndte skibsfart 50.000 Macs om måneden. Denne tendens fortsatte indtil 1990, hvor Microsoft introducerede Windows 3.0, som ville køre på enhver pc-klon til rådighed. Markedet blev mættet med PC-kloner fra mange forskellige virksomheder, og Apple begyndte at miste kunder.

1991-1995

I 1991, Apple frigivet en bærbar computer, Mac PowerBook. I 1993 blev Newton Personal Digital Assistant (PDA) frigivet. Newton havde dårlig håndskrift anerkendelse, som fik den til at have dårlig salg, på trods af populariteten af ​​PDA'er som helhed.

Den PowerMac familie af computere blev indført i 1994. De var de første Mac-computere, der skal bygges ved hjælp af PowerPC chip. Salg atter steget, men Apple havde svært ved at følge med efterspørgslen.

Når Windows '95 blev indført, Apple Computers igen tabt salg. Apple forsøgte at genvinde markedsandele ved at skubbe de lave omkostninger Performas, men de blev ikke godt modtaget. Apple rapporterede en $ 68 mia tab for sidste kvartal af 1995.

1996-1999

Apple erhvervet NeXT, Inc, et konkurrerende computer selskab, i 1996. NeXTStep Operativsystemet vil danne grundlag for den næste generation af Apple styresystem, Rhapsody. I 1997 PowerMac G3 og PowerBook G3, begge bygget på PPC 750 processor, blev indført. Samtidig introducerede Apple også Apple Store, en online butik, som ville sælge Apple-produkter direkte til forbrugeren.

1998 bragte en redesignet PowerMac G3 og iMac-computere, samt en meddelelse om, at Apple ville flytte retning med deres operativsystem. Det nye OSX operativsystem kombineret OS 8 og Rhapsody operativsystemer, og ville være bagud kompatibel med de fleste OS 8 ansøgninger.

IBook blev indført i juli 1999 og PowerMac G4 blev introduceret senere samme år. IBook er designet til den lave ende af markedet, mens G4 er designet som en professionel desktop.

2000 og Beyond

I begyndelsen af ​​2000 introducerede Apple G4 terning. I modsætning til de andre computere, der tilbydes af Apple, har G4 Cube ikke kommer med en skærm. Det havde en højere pris end de andre Apple-computere, og ikke konkurrerer godt.

Som reaktion på faldende salg på grund af manglen på DVD-ROM i deres computere, Apple afslørede en ny linje af PowerMac'er. Kunderne havde nu mulighed for at have en CD-RW drev, eller en kombination CD-RW / DVD-RW drev installeret på computeren. Samtidig, Apple introducerede to programmer-iDVD og iTunes. I oktober 2001, Apple begyndte at sælge iPod-en harddisk-baseret digital musikafspiller, som arbejdede med iTunes-software. Fra 2001 til 2009 vil Apple skabe fem versioner af iPod, herunder Classic, Mini, Nano, Shuffle og Touch modeller.

2002 medførte den nye iMac og iPhoto programmet. I januar 2003, Apple kombineret iTunes, iPhoto, iMovie og iDVD i en enkelt iLife software bundle. Den PowerMac G5 blev udgivet i juni 2003. G5 blev bygget på 64-bit Power4 chip og er designet til den professionelle desktop markedet. Også i 2003 blev iTunes Music Store åbnede med et katalog af over 200.000 sange. Oprindeligt iTunes kun arbejdet med Mac og iPods, men en Windows version blev udgivet i oktober 2003.

I 2006 MacBook Pro og den nyeste iMac var de første Apple-produkter til at bruge en Intel-processor i stedet for en PowerPC processor. Dette var et stort skift for Apple-computere, og betød, at andre end Mac OS X-operativsystemer kunne installeres på Apple Hardware. I 2009 Apple-computere fortsat omfatte en Intel-processor.