Hvilken slags dele er i en computers harddisk?

September 16

Hvilken slags dele er i en computers harddisk?


Computer harddiske er de mest kritiske og komplekse komponenter i et edb-system, lagring driftsinformation, installerede programmer og personlige filer. Harddiske kommer i mange forskellige modeller, med forskellige fysiske størrelser og varierende lagerkapacitet, men de fleste bruger de samme grundlæggende dele. De fleste af disse dele er forseglet i en kappe, og er ikke synlige, medmindre åbnes.

Platter

Den plade er den del, der rent faktisk gemmer oplysninger. Det ligner flere stablet cd'er, selvom mindre drev kun kan indeholde en enkelt disk. Diskene hviler omkring en central søjle, med små rum i-mellem for læse / skrive arm for at få adgang. De magnetiske platter diske gemmer binære data, og spin hurtigt, når i drift. En harddisk hastighed er ofte mærket i omdrejninger per minut, eller rpm, med henvisning til, hvor hurtigt plade skiverne roterer. Fælles hastigheder er 7200 rpm og 5400 rpm.

Læs / Skriv Arm

Læse / skrive arm strækker sig over pladerne, med grene der strækker sig mellem plade diske til at læse hvert lag. Armen hoved magnetiserer og demagnetizes fad til at hente oplysninger og gemme nye data, meget som en laser øje opererer med lys på en cd-afspiller.

actuator Motor

Aktuatoren motor tillægger bunden af ​​læse / skrive-arm, og styrer arms bevægelser over pladerne. Kombineret med diskens rotation, dette tillader armen hurtig adgang helst ønsket del af indretningen hukommelse.

Circuit Board / kontakter

Normalt huse på den modsatte side af pladen fra læse / skrive arm - nogle gange også på undersiden af ​​drevet når den er tilsluttet et system - kredsløb og vedhæftede stik lade enheden kommunikere med resten af ​​systemet. Harddiske betød for stationære computere har normalt porte til et bundkort tilslutning kabel og et strømkabel, mens bærbare og andre drev designet til specifikke huse ofte slot på plads uden kabler.

Solid State Drives

Solid state-drev kan ligne traditionelle harddiske på ydersiden, men dele er helt anderledes. Disse nyere og mindre almindelige drev ikke bruger fade eller læse / skrive arme, men snarere indeholder bredden af ​​kredsløb, der lagrer oplysninger uden nogen bevægelige dele. Dette gør dem mere støjsvag end motorer i traditionelle drev, og øger også deres operationelle levetid.


relaterede artikler