Hvad er forskellen mellem File Læs attributter & Læs Tilladelser?

March 12

Hvad er forskellen mellem File Læs attributter & Læs Tilladelser?


I Windows operativsystemet, skaberen af ​​en fil eller mappe har mulighed for at justere flere sikkerhedsindstillinger for det pågældende objekt. Dette bruges normalt til at forhindre andre brugere i at foretage uønskede ændringer. Der er også sikkerhedsindstillinger på systemadministratoren niveau, der forhindrer en skaber evne til at ændre filer og mapper. Forståelse hvert niveau af sikkerhedsindstillinger er temmelig let, men nøglen, når fejlfinding problemer med "låst" filer.

NTFS-indstillinger

Windows har brugt Ny teknologi File System (NTFS) indstillinger siden Windows NT for at give administratorer og brugere at kontrollere forskellige fil sikkerhedsindstillinger. I alle tilfælde er der en prioritet for tilladelser. For, de er: eksplicitte benægte, eksplicit tillader, arvede benægte og arvede tillade. "Explicit" forstås indstillingen blev anvendt direkte til filen eller mappen. "Arvet" betyder tilladelsen blev fastsat på et højere niveau; for eksempel en fil arver tilladelser til mappen det blev oprettet i. I listen ovenfor, et element tilsidesætter hvad kommer efter det. For eksempel med en fil benægte udtrykkeligt indstillet tilsidesætter tillade det kan have arvet.

Læs attributter

Læs attributter er NTFS i Windows, der giver brugerne mulighed for at se attributterne for en fil eller ej. Hvis Læs Attribut er indstillet til "tillade" for en bruger, så kan hun se på de tilladelser og egenskaber af denne fil eller mappe, herunder Læs Tilladelser. Men hvis Læs Attribut er indstillet til "benægte", så hun vil ikke engang være i stand til at se på, hvordan disse tilladelser og attributter er indstillet.

Læs Tilladelser

Læs Tilladelser er NTFS indstillinger i Windows, der giver brugerne mulighed for at åbne en fil eller mappe og læse indholdet. Læs Tilladelser ikke giver en bruger mulighed for at ændre noget inde i filen eller mappen. Denne evne er kontrolleret af skriverettigheder. Dog kan en fil har arvet skriverettigheder tilladt. Det betyder, at selv om en bruger har Læs Tilladelser nægtet, kan de være i stand til at slette filen eller ændre sit navn takket være nedarvede Skrivning.

Read-Only og Læs attributter

En anden lag af kontrol sker i DOS-niveau, over Windows. Der kan en administrator tildele Læs-Kun tilladelser til filer og mapper. Disse begrænse brugere til kun at læse filer, ikke at ændre dem. Dog kan enhver bruger altid vende Read-Only off, da de ikke er underlagt Læs Egenskab kontrol. Generelt Skrivebeskyttet bruges til at forhindre utilsigtede ændringer af en fil eller mappe, ikke forsætlige dem.


relaterede artikler