Fejlfinding en batteri Dead på en PowerBook G4 667 Pram

July 11

Apple Macintosh PowerBook G4 med en 667MHz processor var kendt som en af ​​Titanium linje af bærbare computere. Det fjerde og femte Titanium laptops produceret af Apple både skilter 667 MHz processorer. Sammen med den almindelige batteri kræves for at drive en PowerBook Titanium uden ledning, skal du også en mindre, langvarig batteri, der hjælper computeren holde styr på dine præferencer samt tid og dato. Dette kaldes Parameter Random Access Memory eller PRAM batteri i Apple-computere. Det kan give ud efter et par år, og bliver nødt til at blive udskiftet.

Instruktioner

1 Power ned PowerBook G4 Mac. Når PowerBook er færdig lukke ned, tage netledningen og fjerne det primære batteri.

2 Udskift hovedbatteriet eller stikket i computeren efter vente et par minutter. Tryk på afbryderknappen på den øverste højre og vente på PowerBook fuldt boot. Hvis din PRAM batteriet ikke fungerer korrekt, vil du få en advarsel om, at tid og dato er forkert. Hvis dette ikke vises, kan PRAM være OK.

3 Kontroller uret og kalender indstillingerne for PowerBook. Gå til "Systemindstillinger" og vælg "Time & Date". Hvis tallene, der vises for både uret og kalenderen er korrekte, er din PRAM batteri fungerer korrekt.

4 Tjek din normale præferencer, mens du arbejder på PowerBook. Markøren skal bevæge sig, som det normalt gør, og dine programmer bør fungere på samme måde som de har i fortiden. Hvis du opdager forskelle kan PRAM batteri har problemer.

5 Åbn din Titanium PowerBook med T8 Torx skruetrækker til at udskifte PRAM batteri. Med batteriet ud og netledning unplugged, vende din Mac og fjern de syv skruer i bunden af ​​computeren.

6 Tag fat i bunden tilfælde af Mac med tommelfingrene på hver side af hængslet og skub og rock bunden, indtil det kommer ud. Det optiske drev, hvorefter PRAM batteriet har bopæl, er i øverste højre hjørne.

7 Afbryd hvide stik til øverst til højre, og de tre appelsin stik mod dig. Tag fat i det optiske drev på højrekanten og elevator. Afbryd lille modemkablet. Fjern det optiske drev. Den PRAM batteri er i øverste højre hjørne. Tag sin flerfarvede stik, så brug en spudger at lirke batteriet op.

8 Udskift PRAM batteriet med et nyt batteri og samle computeren ved at følge afmontering i omvendt.

TIPS

  • Du kan teste din PRAM batteri på et voltmeter når du har det ud for at sikre det er problemet, men i de fleste tilfælde, du bare bliver nødt til at erstatte det.