Mac G4 Laptop Display fejlfinding Tips

December 18

Når PowerBook skærm har problemer, kan de undertiden være vanskeligt at løse, fordi du har brug for skærmen at fastsætte displayet. Der er forskellige måder at diagnosticere en intern skærm problem, og hvordan man enten ordne det eller arbejde omkring det ordentligt.

Find Problem

Nogle problemer, der synes at være skærmproblemer faktisk forekommende andre steder. Her er tre almindelige problemer:

• Symptom: Skærmen er blank på opstart.

Problemet kan være i din boot-up sekvensen. Genstart computeren holde "kommando-option-S"; hvis du ser hvid tekst vises på skærmen, så skærmen er fint, men du skal fejlfinde din Mac OS X-installering.

Kig nøje på skærmen med et klart lys bag dig; kan du se noget på skærmen? Hvis det er tilfældet, er din ryg lys blæst eller skruet helt ned. Prøv at holde "F2" og derefter "Function-F2," for at se om du kan slå det til igen.

Ellers, hvis du kan høre det normale system lyde (harddisk, intern ventilator, opstart kime), kan du have en død skærm. Se nedenfor for fejlfinding.

• Symptom: Billedet på skærmen er meget stor.

Dette er ikke en skærm problem, det er et software problem. Du har måske et uheld brugt Universel adgang Zoom. Prøv at holde "Control" nede, mens du ruller ned med musen hjulet. Så slå denne funktion fra i Systemindstillinger> Universel adgang> Seeing> Zoom.

Du har måske en lavere skærmopløsning. Du kan løse dette i Systemindstillinger> Displays> resolutioner. Hvis dette sker, hver gang du starter op, skal du måske udskifte batteriet. (Du vil sandsynligvis også se fejlmeddelelser om din date bliver sat for tidligt.)

• Symptom: Skærmen er et kalejdoskop af farver eller har permanente lodrette linjer på skærmen.

Dårlige nyheder: Du har en brækket skærm kabel. Se nedenfor for fejlfinding.

Arbejder omkring en Dead Monitor

Desværre, en brudt intern PowerBook skærm er ofte ikke værd fastsættelse; prisen for en ny intern skærm vil være højere end at købe en ny Mac laptop. Disse løsninger er designet til nødsituationer laptop brug og til at hente dine data til overførsel til din næste computer.

• Tilslut en ekstern skærm til PowerBook og genstart. Du vil se en af ​​to ting på den eksterne skærm: Enten vil afspejle din indre skærm, så du kan bruge computeren normalt, eller det vil vise dig en sekundær skrivebord. Hvis du vil slå spejling når du ikke kan se den primære skærm, lukke PowerBook låg og vække den med et eksternt tastatur. Den eksterne skærm vil blive brugt som den primære. Dit første skridt: lave en komplet backup af din harddisk, som du skal bruge til at migrere til din næste computer.

• Hvis den eksterne skærm er også tom, så problemet er dybere end din skærm; PowerBook ikke længere lægge ud et display signal overhovedet. I dette tilfælde, lukke PowerBook. Dit næste skridt vil være at fjerne harddisken, og sørg for der ikke sker noget til dine data, før du er klar til at migrere (især hvis du ikke har en nyere sikkerhedskopi).

Prøv alle ovenstående på en Apple Store, hvis man er til rådighed for dig. Butikken vil normalt låne dig udstyr til din test (såsom skærme og tastaturer), og "Geniuses" kan gå dig gennem fejlfinding, så du kan hente dine data, hvis din skærm permanent er beskadiget.