Legal & Ulovlig software

October 20

Med al den ulejlighed om ophavsretlige spørgsmål og DRM (digital rights management) software bliver installeret i en masse software sidst, kan det være svært at skelne, hvad software er lovlig og ulovlig, og hvad gør det så.

piratkopieret software

Piratkopieret software er software, der skal sælges, men er i stedet delt online via fildeling websteder eller torrents. Det kan også distribueres gennem andre medier, men det anses piratkopieret, hvis producenten ikke modtager nogen kompensation for sin distribution.

Ejendomsret

Når du køber et program, behøver du faktisk ikke ejer det, men betragtes som en "licenserede bruger". Det betyder, at mens du kan bruge softwaren på din computer, overføre det til en ven, er ulovligt. Dette gælder også, selvom du ikke kopiere softwaren og bare give vennen den oprindelige disk.

Håndhævelse

Samt enkelte selskaber undersøger ulovlig software, kan regeringerne også deltage i disse tilfælde. Den amerikanske regering udgivet en rapport kaldet Joint strategiplan om intellektuel ejendomsret håndhævelse, der er angivet, at regeringen ville være højrøstet om nogen hjemmesider, de finder distribuere piratkopieret software i udlandet, hvis regeringerne i disse lande ikke samarbejdede i lukke de steder ned.