Sådan oprettes en .xml-fil

January 14

Sådan oprettes en .xml-fil


XML står for Extensible Markup Language. Denne form for programmering transporterer og lagrer data som en tekstfil, men ikke vise det. For data at vise, skal XML arbejde sammen med et andet sprog som PHP, JavaScript eller HTML. Data lagres i en træstruktur, bruger elementer designet og navngivet af den person, skrive dokumentet. Skrivning af data i en XML-fil er en enkel proces, der kun om nogen kan mestre med lidt øvelse.

Instruktioner

1 Åbn en teksteditor. For at skrive XML-dokumenter kan du bruge en standard teksteditor som Notesblok. Klik på "Start" knappen i bunden af ​​skrivebordet. Vælg "Alle programmer" og derefter "Tilbehør". Klik på "Notepad" for at åbne programmet.

2 Gør din erklæring øverst på siden. En XML erklæring giver programmet kører din side instruktioner. En standard erklæring starter med <? Xml, lister den version, og slutter med en afsluttende tag. Et eksempel på en erklæring kunne se noget som dette:

<? Xml version = "1.0"?>

Erklæringen skal altid være den første linje i et XML-dokument.

3 Opsæt din træstruktur med en rod element og underordnede elementer. Træstrukturen er hjertet i XML sprog. En rod element er den første linje i dit træ, og den definerer eller navne de datastrøm du skriver. For eksempel kan du ønsker at navngive den kategori af et produkt som musik som din root element. For at gøre dette, ville dit første linje være <musik>. Den <fortæller det program, du navngive et element. Det faktum, at det er det første punkt gør det roden. Underordnede elementer giver oplysninger om roden. Brug af denne eksempel kan et barn element være <DVD> og ville være listet roden. Alle elementer kræver åbning og lukning tags. En afsluttende tag fortæller det program, du er færdig med et bestemt element. Den afsluttende tag for musik ville se ud </ musik>. Den afsluttende tag falder i slutningen af ​​hvert element. Som <DVD> er et barn af <musik>, ville det være placeret mellem de to tags:

<Musik>
<DVD> </ DVD>
</ Musik>

4 Tjek dit træ for eventuelle fejl, såsom manglende tags. Husk, at alle elementer skal have en afsluttende tag.

5 Gem din fil i XML-format ved at bruge xml som forlængelsen. I de fleste programmer, betyder dette at klikke på "File" ligger i softwaren menuen øverst på skærmen. Vælg "File" og derefter "Gem som". Indtast et navn til filen, og afslutte det med .xml. Dokumentet vil gemme på din harddisk som en XML-fil. For eksempel kan en musikkatalog skabt i XML være "music.xml."

TIPS

  • Software programmer designet til at skrive XML, såsom Microsoft XML Notebook, vil automatisk gøre din erklæring og kontrollere dit arbejde for korrekt format.

relaterede artikler