Forskellige typer modemforbindelser

February 21

Forskellige typer modemforbindelser


Modem er en forkortelse for modulator / demodulator. Modemer bruges til at forbinde med en Internet-udbyder, og kan også bruges til at sende fax-transmissioner. Du kan enten installere et internt modem inde i computeren eller få et eksternt modem for større komfort og nem installation. Når tilsluttet, vil modemet overføre data frem og tilbage mellem din computer og din tjenesteudbyder.

typer

De typer af ledige modemer omfatter analog, digital subscriber line (DSL), kabel og Integrated Services Digital Network (ISDN). Analoge modemer anvendes til opkaldsforbindelser. DSL og kabel er høj hastighed bredbåndsforbindelser. ISDN modemer overføre oplysninger i kanaler af 64 kilobit per sekund (kpbs), som kan kombineres til højere hastigheder.

Egenskaber

De fleste computere leveres med et analogt modem. Disse dial-up modems kan downloade med hastigheder på op til 56 kilobit per sekund (Kbps.) Din computer skal bruge modem til at foretage et telefonopkald til din tjenesteudbyder for at oprette forbindelse. Dette binder telefonlinjen, så du skal afbryde for at bruge telefonen til andre formål. DSL-modem, på den anden side, overføre signaler på frekvenser, der ikke anvendes i tale- eller fax-transmissioner. Derfor kan du bruge telefonen og surfe på internettet på samme tid. Kabelmodem er knyttet til et koaksialkabel. For internetforbindelser, kabel bruger båndbredde, der er ubrugt i kabel-tv-transmissioner.

Fungere

Dial-up modems er kun forbundet til internettet, når de har indkaldt til din tjenesteudbyder. DSL og kabelforbindelser, på den anden side, er typisk altid på. DSL er altid digital, men der er både digitale og analoge kabel Internet modemer. ISDN er også en dial-up service. Der er behov for et netværk terminator og en terminal adapter til at fungere. En ISDN-modem er en adapter med et analogt modem indbygget.

Fordele

DSL og kabelmodem er de mest effektive og omkostningseffektive værktøjer til at forbinde til internettet. DSL-forbindelser kan variere mellem 128 Kbps og 6 megabit per sekund (Mbps). Kabelforbindelser kan være så hurtigt som 30 Mbps. Desuden har DSL Internet-priserne faldt til det punkt, hvor de er det samme som eller lavere end dial-up service. Kabel service er også tilgængelig til rimelige priser, og kan ofte være bundtet med kabel-tv-tjeneste. Hvis du har givet din dial-up service til fordel for bredbånd, kan du stadig bruge dit analoge modem til at sende faxer. Brug Windows Fax Services eller købe specialiseret fax software til at konfigurere din virtuelle faxmaskine.

Overvejelser

DSL og kabel Internet-udbydere til tider placere båndbredde hætter på deres brugere. Disse kan sænke din Internet hastigheder betydeligt. Med kabel-service, kan reduktionen i hastigheden være dramatisk. Med DSL, men forskellen vil sandsynligvis være meget mindre. Ligeledes kan DSL og kabel-selskaber afskåret tjeneste eller opkræve ekstra gebyrer, når brugerne nå deres service grænse.


relaterede artikler