Can Webmin & cPanel WHM køre på samme tid?

August 13

Du kan køre cPanel WHM og Webmin på samme tid, men der er et par ting, du bør tage i betragtning, før du gør det. Mens begge forsyningsselskaber udføre den samme grundlæggende funktion, en af ​​dem giver større adgang til din server system, der kan skabe potentielle konflikter med den anden.

cPanel WHM

cPanel WHM er et UNIX-baseret hosting kontrolpanel. Med cPanel kan du konfigurere centrale webserver muligheder. cPanel tilbyder tre niveauer af adgang: administrator, forhandler, og slutbrugeren. Hvert niveau adgang giver en anderledes brugeroplevelse, med administratoradgang tilbyder de største muligheder for tilpasning. cPanel henvender sig til både begyndere og avancerede brugere med sin grafiske brugerflade og en kommandolinje utility. Kontrolpanelet giver støtte til Apache, BIND, PHP, MySQL, Perl og Postgres.

Webmin

Webmin er en server konfiguration værktøj, som du kan få adgang til via en webbrowser. I modsætning til cPanel WHM som tillader konfiguration af Web funktioner kun, du kan konfigurere Unix-baserede operativsystemer med Webmin. Dette omfatter oprettelse harddisk-partitioner, oprette nye brugere og ændring af tilladelserne til eksisterende brugere. Du kan også ændre mange af de programmer, der er installeret på serveren via Webmin. Webmin giver understøttelse for MySQL, PHP og Apache.

Kompatibilitet

Der er ingen teknisk grund til, at du ikke kan bruge cPanel WHM og Webmin sammen, da du installere en til din server og få adgang til andre via internettet. Begge produkter kan få adgang til de samme MySQL-databaser og kan bruge den samme Apache konfiguration. Af de to forsyningsselskaber, Webmin tilbyder mere avancerede funktioner, men kræver mere ekspertise til at bruge. Disse avancerede funktioner, dog er grunden til, at det ikke anbefales at bruge Webmin og cPanel WHM sammen.

Cpanel Støtte til Webmin

Producenterne af cPanel WHM, cPanel Incorporated, giver ikke støtte til servere, der har både cPanel WHM og Webmin installeret. Grunden til dette er, at med Webmin, kan du ændre vigtige konfigurationsfiler som cPanel er afhængig af at fungere. cPanel selv har ikke denne funktionalitet, og kan derfor ikke nogensinde være årsag til dette spørgsmål. cPanel personale vil ikke fejlfinding en server med både installeret indtil Webmin programmer er fjernet fra systemet.