Hvorfor har min Vista computer Dump fysisk hukommelse & Reboot?

September 17

Hvorfor har min Vista computer Dump fysisk hukommelse & Reboot?


Computere med Windows-operativsystemet er installeret, herunder Vista, lossepladser fysisk hukommelse, når systemet går ned eller oplever en blå skærm af død (BSOD). Det er konfigureret til "dump" processerne i hukommelsen til en logfil til at bestemme, hvad der forårsagede systemet til at gå ned. Den automatiske genstart sker, fordi Windows som standard er konfigureret til at genstarte umiddelbart efter et nedbrud.

Standard konfiguration

Windows Vista og andre Windows-operativsystemer er konfigureret til at generere en logfil, der kaldes en hukommelse dump, i tilfælde af en systemfejl. For at se konfigurationen, skal du gå til din computer & # 039; s Egenskaber for system (en genvej er at højreklikke på Denne computer og klik på Egenskaber). I fanen "Avanceret", klik på "Indstillinger" under "Start og genoprettelse". Under "Systemfejl" det er angivet der, hvad der vil ske i tilfælde af et nedbrud. Normalt er "Automatisk genstart" markeret, hvilket er grunden til, at din computer genstarter automatisk. Under "Skriv fejlfindingsoplysninger" er muligheden for den fysiske hukommelse dump.

Inaktivering af automatisk genstart

Hvis du fjerner markeringen af ​​"Automatisk genstart" i "System Properties" vil stoppe din computer fra automatisk genstart i tilfælde af en BSOD. Denne mulighed kan være nyttigt, især hvis den blå skærm sker så hurtigt du & # 039; re i stand til at se, hvad fejlen var. Deaktivering af automatisk genstart kan du se fejlen, hvorfor din computer gik ned, hvilket kan give dig et fingerpeg om årsagen til den manglende system. Hvis BSOD sker før du har deaktiveret indstillingen "Automatisk genstart", kan du deaktivere genstart næste gang computeren starter ved løbende at trykke på "F8" indtil indstillingen for startmenuen kommer op. En af som giver dig mulighed for at deaktivere genstart efter systemnedbrud.

hukommelsesdumps

Der er tre typer af hukommelse dump til rådighed for Windows. Som standard er det konfigureret til at skabe en "minidump". Den indeholder kun de ansøgningsprocesser i hukommelsen, der kørte på tidspunktet for styrtet. Den næste dump er kernen dump, som indeholder ikke kun de ansøgningsprocesser men også processer relateret til Windows-operativsystemet. For de fleste tilfælde er dette allerede en god dump fil til analyse. Den sidste dump er den komplette hukommelse dump, som dumper alt i din hukommelse, herunder dem, der ikke bliver brugt. Dette er nyttigt, hvis de øvrige lossepladser ikke gav nogen relevante oplysninger om styrtet.

Mulige årsager

BSODs ske på grund af nyinstallerede programmer eller opdateringer, der er kompatible med Windows Vista. Dette kan ske, når du har opgraderet fra en ældre version af operativsystemet til Vista og nogle af de installerede programmer er ikke kompatible med Vista. En anden mulig årsag er, hvis du har installeret ny software eller opdateringer, der ikke er testet til at køre med Windows Vista.

Tip til fejlfinding

Den blå skærm kan indledningsvis give et fingerpeg om årsagen til styrtet. Hvis du & # 039; re i stand til at logge ind på din computer efter styrtet, kan du tjekke de Application hændelseslogfiler findes i "Logbog" egenskaber. Find et program, der havde en fejl tæt på tidspunktet for flystyrtet. Hvis der er nogen, dump fil genereret af Windows viser filen skyld i styrtet.


relaterede artikler