Mid funktion i VBScript

March 21

En måde at begynde at lære Visual sprog Microsoft Basic programmering er at starte programmering med Visual Basic Script. VBScript deler mange af Visual Basic funktioner og kan hjælpe dig med at blive fortrolig med begge sprog. VBScript leveres også med kraftfulde indbyggede funktioner såsom Mid der hjælper dig manipulere string data. Brug af Mid funktion kræver blot et par linjer VBScript kode.

String data

Web-applikationer deler et fælles træk med desktop-programmer: de begge ofte nødt til at bruge string data. En tekstboks, set på websider og desktop applikationer, er et eksempel på en kontrol, der viser strygere og accepterer dem som input. Opret en VBScript strengvariabel ved at omgive en tekstværdi med citater og tildele den til variablen som vist nedenfor.

Dim strengvariabel = "dette er en streng"

Du kan også oprette en streng variabel, der består af to andre strenge ved at sammenkæde dem som vist i dette eksempel:

strengvariabel = "string 1" & "streng 2"

Placer en tegnet mellem de sammenkædede variabler.

Mid Funktion

Mange programmeringssprog har en funktion, som hjælper dig med at se en række figurer ligger inden for en streng. Nogle kalder denne funktion delstreng. VBScript kalder det Mid. Den Mid funktion søger for en delstreng indenfor en streng baseret på tre parametre, som du leverer funktionen. Den første parameter identificerer kilden streng. Den anden parameter definerer udgangspositionen af ​​dit mål delstreng. Den sidste parameter længde er valgfri. Den specificerer de numeriske tegn, du ønsker at søge.

Anvendelser

Antag, at din VMScript ansøgning skal undersøge de sidste fire cifre i en brugers Social Security Number. Grab disse cifre øjeblikkeligt ved hjælp af Mid-funktionen. Udviklere også ofte nødt til at se på det første ciffer i et telefonnummer. Koden er nødvendig for at gøre, der vises nedenfor:

firstDigit = Mid (socialSecurityNumber, 0,1)

Den 0 og 1 i parameterlisten fortælle VBScript at hente begynde at søge i begyndelsen af ​​strengen, og til at hente ét tegn. Den første numeriske parameter er nul, fordi VBScript er et nul-baseret sprog, der begynder at tælle ved nul.

Tips

Hvis du passerer en tredje parameter til Mid-funktionen, begynder VBScript søge på din startposition og returnerer alle tegn placeret, efter at udgangsposition. Vær forsigtig, når tildele en startværdi eller en længde værdi. Hvis nogen af ​​de værdier, du giver point til et sted uden for streng, vil der opstå en fejl. For eksempel, hvis din længde værdi 12, og målet strengen længde er kun 11, vil Mid-funktionen mislykkes. For at undgå denne fejl, skal du bruge Len funktion til at bestemme en streng længde før du forsøger at bruge Mid-funktionen.


relaterede artikler