Sikker Communication Protocol

December 22

Som defineret af Business Dictionary, sikre kommunikationsprotokoller er standarder for at sikre sikker datakommunikation mellem parterne. Sikker kommunikationsprotokoller bruges til overførsel af data over internettet samt private netværk.

typer

Sikker kommunikationsprotokoller kan falde i to grundlæggende typer af protokoller: autentifikation, der kontrollerer identiteten eller indholdet af de data og kryptering, der krypterer data ved at anvende en algoritme, der skal dekrypteres, når de modtages. Kombinationer af godkendelse og kryptering bruges ofte til maksimal datasikkerhed.

Anvendelser

Sikker kommunikationsprotokoller er ofte ansat på ethvert websted, der overfører følsomme data, såsom cpr-numre, kontooplysninger og mere. Sikker kommunikationsprotokoller er også ofte brugt til følsomme data overføres via offentlige netværk, for eksempel en bruger tunneling ind på deres private arbejde netværk via internettet.

fælles protokoller

Fælles sikre kommunikationsprotokoller omfatter: Secure Sockets Layer (SSL) som ofte bruges til at sikre almindelig tekst protokoller for filoverførselsprotokol (FTP) og Web Hypertext Transfer Protocol (HTTP) trafik; secure shell (SSH), der anvendes til at kryptere terminalsessioner; Kerberos, Internet Protocol sikkerhed (IPSec) og RSA-kryptering bruges til at sikre netværk login sessioner.


relaterede artikler