Hvordan har Downloading Music Bliv Ulovligt?

June 17

Hvordan har Downloading Music Bliv Ulovligt?


2000'erne er præget af stigningen og udvidelse af internettet markedsplads og den gradvise nedgang af mursten og mørtel musik forretninger. Som et resultat, har flere mennesker henvendt sig til online-kilder, når de køber musik, vælger at købe enkelte numre og fuld album fra online-leverandører i stedet gå til en fysisk pladebutik. En anden bemærkelsesværdig tendens og voksende bekymring for de sidste par år har været en stigning i den ulovlige indkøb af musik og andre medier ved cyberspace brugere gennem ulovlig deling og downloading, det vil sige, cirkulation og nydelse af ophavsretligt beskyttet materiale uden at betale for brugen. Spørgsmålet er løbende blevet forbundet med igangværende juridiske slagsmål og generel kontroverser.

Ulovlig Music Download

Fil-deler websites såsom BitTorrent, P2P, Limewire og Kazaa, bygger på principperne om uploade og downloade filer på tværs af et stort netværk af brugere, som i sig selv er en legitim proposition. Men i ansøgningen, har disse steder været frontline køretøjer af musik piratkopiering, der giver brugerne mulighed for at erhverve musik ulovlig deling af ophavsretligt beskyttet ejendom. Antipiracy talsmænd har understreget, at piratkopiering breder sig uden udtrykkelig uautoriseret downloading og deling af ophavsretligt beskyttede musikfiler på fildeling sites. For eksempel, e-mail eller instant-messaging et spor, du har købt til en ven for dem at hente eller downloade et spor sendt til dig via e-mail eller messenger er også i strid med loven.

Juridisk Download

At lovligt købe og downloade musik online, skal du gå gennem en autoriseret hjemmeside, der tilbyder musik til salg, såsom iTunes, Amazon.com, Walmart og utallige andre. En typisk transaktion efterligner den traditionelle proces med at købe en post på en pladebutik og indebærer at besøge sitet på jagt efter af et musiknummer eller album til at købe (mange steder vil gøre det muligt for dig at prøve de fleste af deres beholdning, spor ved spor), hvilket placerer et valgt element i en virtuel vogn og betaler med dit kreditkort eller PayPal-konto. Når du køber spor eller album, vil elementet enten poppe op i en udpeget download-mappe på din computer eller et download link vil blive sendt til dig, afhængigt af hvad setup sælgeren bruger.

Gratis downloads

I de sidste par år, har et par kunstnere, som Radiohead, været imødegå piratkopiering i en mindre traditionel måde - ved at udvide gratis downloads til deres fans og dermed gøre deres nye udgivelser bogstaveligt på højkant. Individuelle numre og hele albums er blevet gjort tilgængelige for offentligheden for downloads på disse kunstneres officielle hjemmesider og Myspace-sider, enten gratis eller til gengæld for ekstra donationer. Også noget musik er lovligt public domain og fri for ophavsrettigheder. Det er helt lovligt at hente sådanne spor via en fil-deling hjemmeside.

Retort til piratkopiering

Antipiracy agenturer såsom Recording Industry Association of America, har lobbyet for at stramme og eskalere lovgivning mod ulovlig downloading. Talrige retssager er blevet bragt op, nogle resulterer i fængselsstraffe og heftig bøder. Nogle af de metoder og foranstaltninger har mødt med kritik, da misforhold til kriminalitet og udgør grusom og usædvanlig straf. Som kontroversen perseveres har musikbranchen hyret hjælp af state-of-the-art-teknologi i at modsætte sig piratkopiering bevægelse ved at integrere nye niveauer af skrivebeskyttelsen, såsom digital rights management, hvilket gør det vanskeligere at kopiere og dele købte spor.


relaterede artikler