Sådan finder MAC-adressen for et system

February 24

Sådan finder MAC-adressen for et system


MAC-adressen, eller Media Access Control-adresse, er en eksklusiv identifikation adresse til et netværk interface (NID) på en computer eller en anden Internet-tilsluttet enhed, såsom en trådløs adapter. Normalt MAC adresse tildeles af fabrikanten af ​​anordningen. MAC-adressen er formateret i en streng af 12 bogstaver og tal, arrangeret af to og adskilt af kolon. Du kan finde din computers MAC-adresse ved hjælp af Windows Command hjælpeprogram værktøj.

Instruktioner

1 Gå til menuen "Start". Klik på "Kør" fra menuen. Hvis Run er ikke en tilgængelig indstilling i menuen Start, skrive "Kør" i søgefeltet og tryk på "Enter" på tastaturet.

2 Indtast følgende i Kør tekst bar felt: cmd. Klik på "OK".

3 Indtast følgende i Kommandoprompt dialogvindue: ipconfig / all. Sørg for, at du skriver et mellemrum mellem "ipconfig" og "/ alle."

4 Rul ned, indtil du ser "Ethernet adapter Local Area Connection". Se under "Physical Address". Den 12-cifrede streng af bogstaver og tal er MAC-adressen for din computer.

5 Find "Trådløs LAN-adapter Trådløs netværksforbindelse" på listen. Se under "Physical Address". Den 12-cifrede streng af bogstaver og tal er MAC-adressen for den trådløse enhed, hvis du har en på computeren.

TIPS

  • En fabrikant kan udskrive MAC-adressen på en mærkat på ydersiden af ​​en enhed, såsom en trådløs adapter.

relaterede artikler