Hvad er netværksprotokoller?

June 27

Når en computer er i stand til at kommunikere med en anden, det skaber et netværk. Netværk kan være så lille som to computere forbundet sammen eller så stor som Internettet, som spænder over hele kloden som verdens største computernetværk. Selv på et netværk mindste størrelse, computere nødt til at have et sæt af instruktioner eller et fælles sprog for at kunne kommunikere korrekt. Denne fælles sprog er de forskellige netværksprotokoller.

Oprindelse

Udviklingen af ​​de første netværksprotokoller kom i 1970'erne og 1980'erne som et middel til at forbinde mainframe computere sammen. To af de første netværksprotokoller var Internet Protocol, eller IP, og Transmission Control Protocol, eller TCP. Disse to protokoller kombinere så TCP / IP og er stadig den primære Internet netværksprotokol fra 2011. Faktisk er flere af de protokoller, der oprindeligt udtænkt i 1970'erne er stadig bruges i dag med kun et par revisioner, såsom SMTP som styrer sende e-mails, og FTP som tillader upload og download af filer over internettet.

Formål

Uden netværksprotokoller på plads vil det være næsten umuligt for computere til at netværke og kommunikere med hinanden. Uden netværksprotokoller enhver kommunikation vil skulle tage hensyn til hver eneste anden type computer, producent komponent og softwareudvikler, når de forsøger at forbinde med en anden computer. Ved at have et sæt standarder, som alle computer kommunikation følger, kommunikation kun at sikre, at de matcher de fastsatte standarder. For eksempel kan en computer sender en datapakke over internettet, såsom en anmodning om at få vist en webside, bruger disse standarder til at strukturere, at datapakken, så det ikke kun når frem til bestemmelsesstedet, men vil også blive forstået, når det bliver der .

typer

Netværksprotokoller findes på alle niveauer for kommunikation til rådighed til en computer. Dette kan være fra programmer ved hjælp af FTP til at sende filer og POP3 til at hente e-mail på applikationslaget, til de protokoller, der bruges til at definere specifikationer for ledninger bruges til at forbinde netværket sammen på det fysiske lag. Netværk protokoller kan være bred og omfatte andre protokoller, såsom TCP eller smalle med et specifikt fokus og formål, såsom FTP.

Usage

Netværksprotokoller opererer samtidig være næsten usynlig for brugeren. En bruger behøver ikke at gøre noget særligt for at bruge en bestemt protokol. Når en bruger udfører et netværk relateret handling, såsom at skrive en webside URL i en browser, bruger computeren automatisk de nødvendige protokoller til at kommunikere med webserveren, hente websiden og levere det til browseren til visning.


relaterede artikler