Sådan bruges Monome MLR

September 6

Sådan bruges Monome MLR


MLR er en sampling og looping program, der kører i Max Runtime miljø. Det er produceret af firmaet Monome til brug med deres hardware interfaces. Programmet giver dig mulighed for at indlæse din egen lyd, ændre sin pitch og afspilningshastighed, sætte et tempo og kontrol afspilning med et Monome enhed. Brug MLR for første gang kan være frustrerende, da det ikke virker på sin egen, men når du lære at køre programmet, kan du lave musik i realtid med meget lidt opsætning.

Instruktioner

Forbered MLR for afspilning

1 Installer Max / MSP eller Max Runtime på computeren. Dette er nødvendigt for at køre MLR programmet.

2 Slut Monome interface til computeren med et USB-kabel.

3 Dobbeltklik på "_mlr.mxb" for at åbne eller åbne "_mlr256.mxb" hvis du bruger en Monome 256 interface. Disse er de vigtigste programfiler og er placeret i MLR zip-fil.

4 Træk lydfiler fra din computers harddisk ind i feltet "Audio File Drop". Disse filer er audio prøver du skal looping.

5 Vælg de lydfiler, du ønsker at kortlægge til hver række af knapper på Monome interface fra drop-down menuer i venstre side af skærmen. Den første rullemenu kort til den anden række af knapper, den anden menu kort til den tredje række, og så videre.

6 Klik på en "gruppe" knappen for at tildele en prøve til en gruppe. Prøver i en gruppe spiller en ad gangen. For eksempel, hvis du tildeler to prøver til gruppe 1, den første prøve spiller første gang og den anden prøve spiller anden gang.

7 Træk op skyderne i højre side af skærmen for at øge mængden af ​​lyd grupper, eller tryk "mute" for at slå lyden fra.

8 Træk op skyderen over "DAC" for at øge den overordnede lydstyrke.

9 Klik på "DAC" at tænde for lyden.

Start afspilning

10 Tryk den første nøgle i anden række på Monome grænseflade at begynde at spille en lyd prøve fra starten.

11 Tryk på en tast efter den første nøgle, såsom den anden eller tredje nøgler, for at afspille prøve fra en senere position. For eksempel kan trykke på den anden tast i træk udløse prøven skal afspilles, fra 10-sekunders-mærket.

12 Klik på "+" og - knapperne ved siden af ​​"oktav" bokse til at øge eller mindske banen af ​​en prøve ved en oktav "". Ændring af oktav ændrer også afspilningshastigheden.

13 Klik og træk op eller ned på kassen "speed" for at øge eller mindske afspilningshastigheden af ​​en prøve. Dette påvirker på banen og længden af ​​prøven.

14 Klik på "rev" at vende afspilningen af ​​en prøve.

15 Klik og træk op eller ned på boksen "tempo" eller klik på boksen "tap" gentagne gange for at sætte tempoet.

16 Klik og træk op eller ned på kassen "sub" for at ændre antallet af slag pr bar.

17 Klik på knapperne "-4", "-1", "en" eller "4" under "justere" for at ændre tempo med antallet af enheder, der er angivet af knappens navn.

18 Vælg kvantisering sats ved at klikke på "quantize" og vælge en sats fra drop-down menuen. Kvantisering ændrer den måde MLR reagerer på dine tastetryk på Monome interface og holder lyden i takt med rytmen.

Gem og Recall Indstillinger

19 Klik på en pil i feltet "preset" for at vælge en placering til at gemme MLR aktuelle indstillinger, såsom volumen og række konfiguration.

20 Klik på "butik". Skriv et navn til den forudindstillede i pop op-vinduet. Klik på "OK".

21 Klik på en pil i feltet "preset" for at vælge en gemt forudindstilling. Klik på "tilbagekaldelse" at anvende forudindstillede til MLR indstillinger.

Opret og spille et mønster

22 Tryk på 5. eller 6. tast fra venstre på den øverste række i Monome grænsefladen for at aktivere mønster optagelse.

23 Tryk en anden tast på Monome interface til at starte optagelsen. Optagelse slutter, når mønstret hukommelse er fuld. Mønsteret afspilles automatisk.

24 Tryk på den samme nøgle du brugte til at aktivere optagelse for at stoppe mønsteret er afspilning. Mønsteret slettes fra hukommelsen på samme tid.

TIPS

  • Hvis du ikke har tilsluttet Monome interface til en computer før, installere MonomeSerial på computeren.
  • Hvis du ikke kan høre nogen lyd, klik på "Indstillinger" og derefter "DSP Status" for at indstille dine audio-interface præferencer.
  • Klik på "hjælp" i MLR at få adgang til en hurtig-start guide til at bruge programmet. Du kan også få adgang til den fulde version af dokumentationen efter at klikke på "hjælp."
  • Gem og spille to mønstre samtidigt ved at gemme et mønster til den femte knap i øverste række først, og til den sjette knap efter den første mønster er færdig med at optage.
  • Hvis du ejer den fulde version af Max / MSP, kan du omprogrammere MLR funktioner og programmere den til at acceptere kontrol data fra andre kilder, såsom MIDI-instrumenter.

relaterede artikler