Hvad er en firewall & Hvordan virker det holde din computer sikker?

August 30

En firewall er et bredt begreb, der refererer til et stykke hardware eller software, der er designet til at blokere netværk kommunikation, der ikke er godkendt af brugeren.

Formål

Formålet med en firewall er at forhindre uønskede meddelelser og data sendes til en computer. Firewalls er kun nyttig for netværkscomputere, så en computer, der ikke er forbundet til internettet har ikke brug for en firewall.

Fordele

En firewall kan potentielt blokere skadelige data såsom computer orme eller trojanske heste; forhindrer uønskede forbindelser kan også give bedre Internet ydeevne.

Undtagelser

Firewalls kan konfigureres til at tillade undtagelser for programmer, som du bruger, og har tillid til. Hvis undtagelser ikke er foretaget, kan firewalls blokere eller hæmme udførelsen af ​​bestemte programmer, der bruger internettet.

Software versus Hardware

Computere kan belastes med softwarefirewalls, der arbejder på den enkelte computer, mens visse netværk hardware såsom routere indeholder ofte deres egne firewalls til at beskytte computere i netværk gennem dem. Det er muligt at køre en computer bag flere firewalls.

Windows Firewall

Windows Firewall er en grundlæggende firewall program, der kan bruges på pc'er med Windows-baserede operativsystemer. Windows Firewall kan deaktiveres nemt til fordel for anden firewall-software.